Ooit lag er een heel ander script voor 'Captain Marvel'

Ooit lag er een heel ander script voor 'Captain Marvel'

Echt zo'n beetje honderd procent anders.

Eric Pearson, de schrijver van Black Widow blijkt ooit een scenario geschreven te hebben voor Captain Marvel. Dat was compleet anders dan wat we te zien kregen in de bioscoop in 2019.

In 2010 werd Pearson onderdeel van het opleidingsprogramma van Marvel voor scenarioschrijvers. Zo werkte hij aan de one-shot rond Agent Carter, die zelfs leidde tot haar eigen spin-off serie. Daarnaast schreef Pearson mee aan Thor: Ragnarok en Godzilla vs Kong, maar dus ook een Captain Marvel-versie.

Heel andere versie
Tijdens een interview vertelde Pearson dat hij een heel ander scenario geschreven had dan we uiteindelijk in de bioscoop te zien kregen.

"Er was een Captain Marvel-scenario dat ik schreef als onderdeel van het Marvel Writers Program, dat echt 100 procent anders is dan wat we uiteindelijk te zien kregen," begon hij tegenover de podcast van ComicBook.com.

"Ik vond laatst een doos met spullen en daarin bevonden zich versies van dat scenario. Ik dacht: 'Moet ik deze gaan versnipperen?' of 'Zit het wel goed?' En toen dacht ik: 'Wat nou als iemand dit vindt?' Er lag heel wat spul tussen. Soms vinden mensen precies de pagina van iets dat niet versnipperd is, nou ja ik weet het niet zo goed. Er zat geen Thanos in. Er was geen... ik probeer mij te bedenken wie de schurk was. Ik bedoel, ik had de Supreme Intelligence erin zitten, maar nee, de schurk was echt iemand anders."

NieuwsFilm

meest populair