John Wick spin-off 'The Continental' wordt trilogie en vindt regisseur

John Wick spin-off 'The Continental' wordt trilogie en vindt regisseur

Ook krijgt de soort van serie een flink budget.

De grens tussen film en serie begint verder te vervagen door de komst van de streamingdiensten. Onlangs verscheen met Fear Street op Netflix een soort van filmserie bestaande uit drie delen. Nu lijkt het erop dat ook de John Wick-franchise een dergelijke insteek kiest voor de spin-off The Continental.

Het wordt via The Hollywood Reporter duidelijk dat The Continental een driedelige miniserie wordt en de afleveringen krijgen een speelduur van een film.

Het budget van de drieluik wordt zo'n $60 miljoen en dat is ongeveer gelijk aan het budget van John Wick en John Wick: Chapter 2 tezamen. Overigens zien we John Wick niet in de reeks.

Regisseur bekend voor The Continental
Het is Albert Hughes (The Book of Eli) die de regie op zich neemt van het eerste en derde deel van The Continental waarin wordt gekeken naar het hotel dat dient als een veilige haven voor huurmoordenaars en andere misdadigers. De serie speelt zich in de jaren 70 af.

"Wat we onderzoeken in The Continental is de jonge Winston en hoe hij en zijn handlangers het hotel starten dat we 40 jaar later voor het eerst te zien kregen in de filmfranchise," zei Lionsgate televisiebaas Kevin Beggs tegenover Deadline.

De reeks moet op de zender de Amerikaanse zender Starz gaan verschijnen. Er wordt ook gewerkt aan Chapter 4 en Chapter 5 rond John Wick en de spin-off film Ballerina. Een cross-over met films als Atomic Blonde en Nobody lijkt niet uitgesloten.

NieuwsFilm

meest populair