3 keigoede en harde oorlogsfilms die iedereen gezien moet hebben

3 keigoede en harde oorlogsfilms die iedereen gezien moet hebben

Dol op oorlogsfilms? Ook deze moet je gezien hebben.

Komende periode zetten we onder het kopje 3 van de beste oorlogsfilms die iedereen gezien moet hebben de vele goed ontvangen oorlogsfilms op een rij.

De reeds bekeken films zijn Soldaat van Oranje, Zwartboek, De aanslag, Das Boot, The Pianist, Der Untergang, Saving Private Ryan, Casablanca, Apocalypse Now, The Hurt Locker, The Deer Hunter, The Bridge on the River Kwai, Dunkirk, The Thin Red Line, 1917, Platoon, Schindler's List, Zero Dark Thirty, Full Metal Jacket, Patton en Black Hawn Down.

Hacksaw Ridge

Regie: Mel Gibson | Hoofdrollen: Sam Worthington, Vince Vaughn, Andrew Garfield, Teresa Palmer, Hugo Weaving, Luke Bracey, Rachel Griffiths, Richard Roxburgh, Ryan Corr, Matthew Nable | Videoland



Het waargebeurde verhaal van Desmond T. Doss, een Amerikaanse legerdokter die weigerde om zwaar gewonde patiënten te laten sterven. Hij kon niet tegen wapens en weigerde er een te dragen, laat staan gebruiken. Doss was de eerste echte dienstweigeraar die een Congressional Medal of Honor kreeg. Dit was vanwege de risico's die hij dagelijks nam om de levens van zijn kameraden te redden.

Fury

Regie: David Ayer | Hoofdrollen: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Scott Eastwood, Logan Lerman, Jon Bernthal, Michael Peña, Jason Isaacs | Netflix



Fury volgt de door de wol geverfde Wardaddy aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de leiding over een vijfkoppige tank-crew die een levensgevaarlijke missie in vijandelijk gebied dient uit te voeren. Ze zijn in elk opzicht in de minderheid, maar Wardaddy en zijn mannen doen er alles aan om de kern van Nazi Duitsland binnen te dringen.

Letters From Iwo Jima

Regie: Clint Eastwood | Hoofdrollen: Ken Watanabe, Ryo Kase, Tsuyoshi Ihara, Luke Eberl, Yuki Matsuzaki, Shido Nakamura, Kazunari Ninomiya | Netflix



Alweer 61 jaar geleden stonden de legers van de Verenigde Staten en Japan tegenover elkaar op Iwo Jima. Decennia later werden honderden brieven uit de harde grond van het eiland opgegraven. De brieven gaven de mannen die op dit eiland vochten en stierven een gezicht en een stem. De Japanse soldaten werden naar Iwo Jima gestuurd in de wetenschap dat ze hoogstwaarschijnlijk het eiland niet levend zouden verlaten. Generaal Kuribayashi leidt de soldaten in deze strijd tegen de Amerikanen die verwachtten het eiland na een korte, maar bloederige strijd te kunnen veroveren. Dankzij de ongeëvenaarde tactiek van de generaal houden de Japanners echter op heldhaftige en inventieve wijze 40 dagen stand. Bijna 7.000 Amerikaanse soldaten en meer dan 20.000 Japanse soldaten sneuvelden op Iwo Jima. Het zwarte zand van Iwo Jima was doordrenkt met hun bloed, maar hun opofferingen, strijdlust, moed en mededogen leven voort in de brieven die zij naar hun geliefden stuurden.

NieuwsFilm

meest populair