'Black Adam' wordt een wel heel bijzondere slechterik

'Black Adam' wordt een wel heel bijzondere slechterik

Dwayne Johnson is de Dirty Harry van de superhelden.

Acteur Dwayne Johnson is net klaar met de opnames van de film Black Adam. Hij speelt daarin de hoofdrol van een vrij opvallende schurk. Maar hij is ook niet helemaal een schurk, de wereld waarin de film zich afspeelt is niet zwart-wit.

Daar vertelde regisseur Jaume Collet-Serra over tijdens een recent interview met Variety. Hij legde uit dat de film wat hem betreft een bijzondere is.

Niet zwart-wit
"Hij had net een romantische avonturenkomedie gemaakt waarin hij heel lichtvaardig speelt. Ik voelde mij echt aangetrokken tot die duistere versie van Dwayne," begon Collet-Serra. Hij refereerde daarmee naar de film Jungle Cruise, waarin Johnson de hoofdrol heeft en die door Collet-Serra ook geregisseerd is.

"Ik wilde hem veranderen in Clint Eastwood in een western. En ik zei: 'Je bent als de Dirty Harry van superhelden'. Ik hoefde mensen niet te overtuigen dat ik hier de juiste persoon van was, zoals ik dat wel voor Jungle Cruise moest doen."

"Het is als de dingen die ik met Liam [Neeson] heb gemaakt, die harde antiheld met een hart. De wereld is niet zwart-wit. De wereld bestaat uit grijstinten, dus je hebt mensen nodig die dat begrijpen."

NieuwsFilm

meest populair