Netflix stelt film over leven Marilyn Monroe met Ana de Armas flink uit

Netflix stelt film over leven Marilyn Monroe met Ana de Armas flink uit

Deze prent dingt volgend jaar in ieder geval niet mee naar de Oscars.

Netflix heeft besloten om de release van Blonde, een film over het leven van Marilyn Monroe met Ana de Armas in de hoofdrol, uit te stellen naar volgend jaar. Dat meldt Variety. Waarom de film is uitgesteld, is niet bekendgemaakt.

De biopic is al sinds 2010 in ontwikkeling. Voordat De Armas tekende voor de iconische titelrol waren actrices Jessica Chastain en Naomi Watts aan het project verbonden.

De verwachtingen voor Blonde zijn hooggespannen. De film wordt door insiders uit de filmindustrie zelfs getipt als potentiële Oscar-kandidaat. Dat de release wordt uitgesteld, is wat dat betreft dan ook een tikkeltje opvallend. Nu kan de prent immers niet meer meedingen naar de prijzen volgend jaar.

Eerder liet Thierry Fremaux, directeur van het filmfestival van Cannes, tegenover Deadline al weten dat hij de makers hoogstpersoonlijk had gevraagd om Blonde - weliswaar buiten de officiële competitie - te vertonen, maar daar bedankte men vriendelijk voor.

De Armas speelde eerder in Blade Runner 2049 en Knives Out. Andere rollen in Blonde zijn onder meer voor Adrien Brody (The Pianist) en Bobby Cannavale (Ant-Man).

Wanneer Blonde, een film van regisseur
Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford), nu te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. Netflix heeft nog geen specifieke releasedatum aangekondigd.

NieuwsFilm

meest populair