Gerucht: Ook Emma Stone overweegt na Scarlett Johansson Disney aan te klagen voor contractbreuk 'Cruella'

Gerucht: Ook Emma Stone overweegt na Scarlett Johansson Disney aan te klagen voor contractbreuk 'Cruella'

Het rommelt duidelijk achter de schermen.

Emma Stone zou, in navolging van Scarlett Johansson, overwegen om Disney voor de rechter te dagen voor het mislopen van inkomsten door de streamingrelease van Cruella. Dat schrijft Matt Belloni, voorheen werkzaam voor The Hollywood Reporter, in zijn nieuwsbrief.

Donderdag werd bekend dat Scarlett Johansson een rechtszaak begint tegen Disney omdat de studio haar contract voor de Marvel-film Black Widow niet zou hebben gerespecteerd.

De actrice had namelijk een zogenaamde backend deal gesloten, waarmee ze bovenop haar salaris een bepaald percentage van de bioscooprecette moet krijgen, maar doordat superheldenfilm ook gelijktijdig op Disney+ verscheen, valt deze nu stukken lager uit.

Disney liet in een reactie weten deze stap van Johansson te betreuren en leek zich van geen kwaad bewust. Het huis van de muis wijst in zijn reactie onder meer op de lastige omstandigheden gezien corona.

Maar toch is Johansson mogelijk niet de enige filmster die de studio beticht van contractbreuk. Ook Emma Stone, de grote ster van Cruella, zou een gang naar de rechter overwegen omdat zij inkomsten is misgelopen door de hybride releasestrategie die Disney voor een aantal titels hanteert.

"Emma Stone schijnt de mogelijkheden daarvoor momenteel aan het afwegen zijn", schrijft Belloni, die verder opmerkt dat "Disney erg moeilijk doet over het regelen van dit soort zaken".

Johansson meldt ook in de door haar ingediende rechtbankpapieren dat ze meermaals contact heeft proberen te zoeken met Disney om een nieuw contract uit te onderhandelen, maar dat daar niet op in werd gegaan.

Hoewel het dus nog even afwachten is of dit gerucht klopt, lijkt het wel te rommelen achter de schermen in Hollywood. De opmars van streaming biedt nieuwe juridische uitdagingen met zich mee, en het is dus nog maar de vraag in hoeverre de grote studio's bereid zijn om daar netjes mee om te gaan.

NieuwsFilm

meest populair