3 uitstekende oorlogsfilms die iedereen gezien moet hebben

3 uitstekende oorlogsfilms die iedereen gezien moet hebben

Dol op oorlogsfilms? Ook deze moet je gezien hebben.

Komende periode zetten we onder het kopje 3 van de beste oorlogsfilms die iedereen gezien moet hebben de vele goed ontvangen oorlogsfilms op een rij.

De reeds bekeken films zijn Soldaat van Oranje, Zwartboek, De aanslag, Das Boot, The Pianist, Der Untergang, Saving Private Ryan, Casablanca, Apocalypse Now, The Hurt Locker, The Deer Hunter, The Bridge on the River Kwai, Dunkirk, The Thin Red Line, 1917, Platoon, Schindler's List, Zero Dark Thirty, Full Metal Jacket, Patton, Hacksaw Ridge, Fury, Letters From Iwo Jima en Black Hawn Down.

Pan's Labyrinth

Regie: Guillermo del Toro | Hoofdrollen: Doug Jones, Sergi López, Maribel Verdú, Ivana Baquero, Manolo Solo, Roger Casamajor, Ã?lex Angulo, Ariadna Gil | Pathé Thuis



In 1944, na de zege van Franco verhuizen de 12-jarige Ofelia en haar zwangere moeder naar een landelijk gebied in Noord-Spanje, waar ze bij Ofelia's strenge en keiharde stiefvader Kapitein Vidal komen wonen. Met zijn leger vecht de meedogenloze Vidal tegen de rebellen die in de bossen leven. In deze barre omstandigheden ontmoet Ofelia op een nacht een mysterieuze faun. Deze vertelt haar dat ze eigenlijk een prinses is en dat ze zich kan bewijzen als ze drie belangrijke opdrachten uitvoert.

Paths of Glory

Regie: Stanley Kubrick | Hoofdrollen: Kirk Douglas, Emile Meyer, George Macready, Joe Turkel, Adolphe Menjou, Ralph Meeker, Timothy Carey, Richard Anderson | Pathé Thuis



Franse soldaten in de Eerste Wereldoorlog weigeren een onmogelijke aanval in te zetten, waarna de Franse generaals als voorbeeld drie soldaten voor de krijgsraad slepen. Het is aan commandant Dax om te voorkomen dat de drie tot de doodstraf worden veroordeeld.

Inglourious Basterds

Regie: Quentin Tarantino | Hoofdrollen: Brad Pitt, Samuel L. Jackson, Michael Fassbender, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Mélanie Laurent, Diane Kruger, Daniel Brühl, Mike Myers, Eli Roth, Til Schweiger | Prime Video



In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, is een joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi's. De groep die bij de vijand bekend staat als 'The Basterds', moet angst zaaien door de nazi's op brute wijze te vermoorden. Ze stuiten op Shosanna Dreyfus en geheimagent Bridget Von Hammersmark, waarmee ze samen een missie zullen ondernemen om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.

NieuwsFilm

meest populair