M. Night Shyamalan vindt 'Lady in the Water' beter dan 'The Sixth Sense'

M. Night Shyamalan vindt 'Lady in the Water' beter dan 'The Sixth Sense'

Ook Unbreakable, Olden The Visit heeft hij hoger zitten.

De nieuwe film van M. Night Shyamalan, Old, is op dit moment te zien in de bioscoop, maar het is alweer 22 jaar geleden dat hij de wereld veroverde met The Sixth Sense. Die bovennatuurlijke horrorfilm werd genomineerd voor zes Oscars en harkte wereldwijd ruim 672 miljoen dollar binnen, maar toch vindt Shyamalan het niet zijn beste werk.

Toen de regisseur werd gevraagd wat zijn favoriete films zijn uit zijn eigen oeuvre, reageerde hij als volgt: "Waar ik de meeste affiniteit mee heb, zijn degene die hun eigenzinnige natuur behouden hebben. Dan heb ik het over Unbreakable, Lady in the Water, The Visit en mijn nieuwe film Old."

Beter dan The Sixth Sense?
Het is op zich niet ondenkbaar dat Shyamalan Unbreakable (2000) beter vindt en ook voor The Visit (2015), wat je misschien zou kunnen zien als zijn comeback, valt wellicht iets te zeggen. Old is natuurlijk pas net uit, dus die film heeft hij natuurlijk ook nog hoog zitten.

Ook Lady in the Water vindt hij dus beter. Shyamalan legt uit dat de eigenzinnigheid van die film hem meer aanspreekt dan de geliktheid van The Sixth Sense. Lady in the Water vindt hij lekker raar en dat hoort volgens Shyamalan nu eenmaal bij hem.

Lady in the Water werd dramatisch ontvangen toen de film in 2006 uitkwam. Voordat Old werd uitgebracht, had deze film het slechtste premièreweekend van al zijn films. Lady in the Water staat op 25% op Rotten Tomatoes en haalde wereldwijd 72,7 miljoen dollar op met een budget van 70 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair