Algemeen

M. Night Shyamalan vindt 'Lady in the Water' beter dan 'The Sixth Sense'

Ook Unbreakable, Olden The Visit heeft hij hoger zitten.

door Jan-Peter Rook om 16:54 in Algemeen
De nieuwe film van M. Night Shyamalan, Old, is op dit moment te zien in de bioscoop, maar het is alweer 22 jaar geleden dat hij de wereld veroverde met The Sixth Sense. Die bovennatuurlijke horrorfilm werd genomineerd voor zes Oscars en harkte wereldwijd ruim 672 miljoen dollar binnen, maar toch vindt Shyamalan het niet zijn beste werk.

Toen de regisseur werd gevraagd wat zijn favoriete films zijn uit zijn eigen oeuvre, reageerde hij als volgt: "Waar ik de meeste affiniteit mee heb, zijn degene die hun eigenzinnige natuur behouden hebben. Dan heb ik het over Unbreakable, Lady in the Water, The Visit en mijn nieuwe film Old."

Beter dan The Sixth Sense?
Het is op zich niet ondenkbaar dat Shyamalan Unbreakable (2000) beter vindt en ook voor The Visit (2015), wat je misschien zou kunnen zien als zijn comeback, valt wellicht iets te zeggen. Old is natuurlijk pas net uit, dus die film heeft hij natuurlijk ook nog hoog zitten.

Ook Lady in the Water vindt hij dus beter. Shyamalan legt uit dat de eigenzinnigheid van die film hem meer aanspreekt dan de geliktheid van The Sixth Sense. Lady in the Water vindt hij lekker raar en dat hoort volgens Shyamalan nu eenmaal bij hem.

Lady in the Water werd dramatisch ontvangen toen de film in 2006 uitkwam. Voordat Old werd uitgebracht, had deze film het slechtste premièreweekend van al zijn films. Lady in the Water staat op 25% op Rotten Tomatoes en haalde wereldwijd 72,7 miljoen dollar op met een budget van 70 miljoen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Ik ook.,,kvind t een sympathiek sprookje met een apart sfeertje.
Ik snap het commentaar wel over die film wat de meeste mensen hebben (de trailer was o.a. misleidend; die beloofte een soort horrorfilm wat het absoluut juist niet is) maar ik hou wel van sprookjesfilms (kvond Brothers Grimm ook leuk) ; zijn d`r te weinig van.
6th sense gaat alleen om t einde, verder valt er nie echt wat te genieten imho.

RogueWon

Avatar

Had me goed vermaakt met Lady in the Water (kon me ook niet vinden in alle kritiek), geldt voor de meeste films van hem. Afgezien van The Happening, After Earth en The Last Airbender, vind ik zijn films erg goed.

Decepticon

Avatar

Ben ik met hem eens, leuke mysterieuze sprookjesfilm. Ik heb de fascinatie voor The Sixth Sense nooit gesnapt, die heb ik nooit leuk gevonden. The Village is ook beter. Gisteren ben ik naar Old geweest, leuke en goede film, de twist had ik misschien wat meer of heftiger verwacht, maar hij is zeker goed en origineel.
Shamalamadingdong is goed bezig sinds The Visit, wat imo ook zijn comeback is.

David Mills

Avatar

Nooit gezien, dus kan niet oordelen. Ik vind in iedergeval zijn laatste film Old absoluut niet goed, zeer slecht acteerwerk en een opeenstapeling van losse scènes zonder logische emoties.. Mijn favorieten blijven toch Unbreakable, Signs, Split en The Sixth sense

Spider-fan

Avatar

Ik vind Sixth Sense nog steeds de beste. Gaat niet alleen om het einde, maar ook om de relatie die hij opbouwt met het jongetje.
Unbreakable en Split vind ik bijna even goed. The Village ietsje minder, maar nog steeds goed. Signs gaat ook nog wel. De rest allemaal minder, met The Visit als slechtste.
Glass en Old nog niet gezien.

John Wayne

Avatar

The Sixth sense was een ijzersterke film. The Lady in the Water was misschien eigenzinnig, maar ook een warrige puinhoop.

Thiver

Avatar

Goh, wat verrassend dat M. Night Shyamalans favoriete film degene is waarin hij een hedendaagse Messias speelt…

Rob

Avatar

Bij mij viel het kwartje ook vrij snel, dat de film een sprookje is. En zo heb ik er goed van kunnen genieten.

starbass

Avatar

Vond Lady in the Water ook goed, kan de meeste films van hem wel waarderen , minste zijn wat mij betreft After Earth, The Happening en Signs.

mcdaktari

Avatar

Ik ben sowieso een liefhebber van zijn films maar deel zijn mening toch niet. The Sixth Sense vind ik persoonlijk toch een betere film dan Lady in the Water. En ik denk ik niet alleen als ik de beoordelingen zie. The Sixth Sense scoort veel hoger ongeacht wat de regisseur zelf er dan ook van vind, ik ben bang dat good old Shyamalan hier de plank behoorlijk mis slaat met zijn uitspraak. Ik wil niet beweren dat Lady in the Water slecht is, maar stukken minder????

NieuwsFilm

meest populair