Na de 'nep' Mandarin uit 'Iron Man 3' nu de echte in 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings'

Na de 'nep' Mandarin uit 'Iron Man 3' nu de echte in 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings'

Scenarist David Callaham laat zich over de slechterik uit.

In de nieuwe Marvel-film, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, zullen we kennis maken met The Mandarin, de slechterik van het verhaal. Tijdens een recent interview liet scenarist David Callaham zich uit over het personage en wat we van hem kunnen verwachten.

Misschien komt de naam The Mandarin je wel bekend voor. De villain kwam dan ook al eerder voor in Iron Man 3. Hierin werd hij nog gespeeld door Ben Kingsley, maar dit bleek uiteindelijk om een 'fake' versie te gaan. Nu zal de echte Mandarin (Tony Yeung Chiu Wai) zijn opwachting maken.

Verhaal
Zo zegt Callaham dat het personage eigenlijk Wenwu heet en anders zal zijn dan in de Marvel-comics: ''Onze versie van The Mandarin is, denk ik, niet degene die de fans verwachten. The Mandarin is namelijk een titel die Wenwu in het verleden kreeg van mensen die zijn cultuur niet begrijpen, maar hij is veel diepzinniger...''

In de comics wordt The Mandarin vaak afgebeeld als een stereotiepe Aziaat, die een gevaar voor de Westerse wereld vormt, maar daar wilde Callaham en co. niet aan beginnen: ''We vonden het allemaal erg belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak van zijn woede en pijn. We willen een Mandarin met diepgang, niet een die bijdraagt aan het stereotype''.

De film van regisseur Destin Cratton zal vanaf volgende maand te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair