Komt Marvel-film 'Shang-Chi' ook meteen op Disney+ uit? Marvel Studios geeft antwoord

Komt Marvel-film 'Shang-Chi' ook meteen op Disney+ uit? Marvel Studios geeft antwoord

We weten nu dat de film exclusief in de bioscoop uit moet komen.

Disney CEO Bob Chapek bevestigde tijdens de investeerdersdag van Disney dat Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings exclusief in de bioscoop te zien zal zijn.

Het is de tweede film in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe. In de film leren we Simu Liu kennen als de titelheld van de film, Shang-Chi. De film verkent zijn oorsprong, maar kijkt ook naar de terroristische organisatie de Ten Rings.

Hybride release?
Aangezien het nog altijd de bedoeling is dat Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings vanaf 3 september te zien is, vragen velen zich af of de film een hybride release krijgt. Zou de Marvel-film bijvoorbeeld tegelijk op Disney+ via VIP-toegang en in de bioscoop te zien zijn?

We weten nu dat dit niet het geval gaat zijn. Disney bevestigde namelijk dat de film exclusief in de bioscoop in première gaat.

"We vinden dit een behoorlijk interessant experiment, want hij is maar 45 dagen in de bioscoop te zien," aldus Bob Chapek. Vanwege de praktische "last minute veranderingen zou het niet mogelijk" zijn om de film een hybride release te geven.

De Marvel-film is de eerste voor Disney die na 45 dagen al on-demand te zien kan zijn. Voor de pandemie was die tijd nog 90 dagen en dat is dus behoorlijk op de schop gegooid.

NieuwsFilm

meest populair