'Green Lantern'-regisseur heeft enorm spijt van de film

'Green Lantern'-regisseur heeft enorm spijt van de film

Martin Campbell heeft er spijt van dat hij Green Lantern gemaakt heeft.

Green Lantern-regisseur Martin Campbell heeft er spijt van dat hij die superheldenfilm regisseerde. De film is inmiddels berucht en een flinke tegenvaller aan de box office. Op een budget van 200 miljoen dollar, bracht deze slechts 209 miljoen dollar op aan de wereldwijde box office.

De film viel zo erg tegen dat hoofdrolspeler Ryan Reynolds zelfs openlijk afstand nam van het project, door in een scène in de aftiteling van Deadpool 2 een fictieve versie van zichzelf dood te schieten. Een decennium na de release, wil Warner Bros. Green Lantern nieuw leven in blazen met een serie op HBO Max.

Spijt van
Martin Campbell vertelde dat hij er spijt van had de film geregisseerd te hebben. "Laat ik het zo zeggen: er was een versie van mij. Het punt was, aan het begin van de film zat een scène waarin je hem als 11-jarig kind ziet. Je ziet hoe zijn vader om het leven komt bij een vliegtuigcrash en het was een behoorlijk goed moment."

Maar: "het productiehoofd besloot dat hij wilde dat de dood van de vader versneden zou worden met Hal in het vliegtuig waarin hij flashbacks daarnaar zou zien. Dat was iets waar ik echt niet blij van werd."

Los daarvan vond Campbell dat de hele film niet echt werkte. "Dat is het punt en daar ben ik deels voor verantwoordelijk. Ik had hem niet moeten maken. Maar vanwege iets met Bond - ik houd van Bond en ik heb elke Bond-film gekeken voordat ik er een regisseerde. Superheldenfilms zijn niets voor mij, ik zou er geen gemaakt moeten hebben. Maar regisseurs moeten altijd hun fouten dragen, met trots. Hoe zeggen ze dat? Succes heeft vele vaders, mislukking slechts één en dat ben ik."

NieuwsFilm

meest populair