Recensies van Marvel-film 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings': Top of flop?

Recensies van Marvel-film 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings': Top of flop?

Heeft Marvel Studios wederom een succes in handen?

Vandaag liep het recensie-embargo van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings eindelijk af. Dat betekent dat we nu voor je op een rij kunnen zetten hoe de film ontvangen is.

Marvel-film Shang-Chi laat zien hoe de titelheld te maken krijgt met de organisatie The Ten Rings, die hij achter zich dacht te hebben gelaten. Zijn vader is de leider van die criminele groep, met grote consequenties. Maar vinden critici deze eerste film voor een Aziatische superheld wel de moeite waard? De reacties blijken gemengd.

De recensies
Goed, we zetten een aantal recensies voor je op een rij.

Slant Magazine: "Op het scherm wordt Shang-Chi gedefinieerd door hetzelfde 'gifted kid' syndroom waar zoveel andere onzekere MCU-helden voor hem ook mee te maken hadden."

IndieWire: "Terwijl het MCU maar blijft uitbreiden, is Cretton's film een goed voorbeeld van wat er mogelijk is als je een held zichzelf laat zijn, op zijn manier."

The Guardian: "Het is een onderhoudende film, al wordt de formule die eraan ten grondslag ligt iets te overduidelijk."

Paste Magazine: "Shang-Chi is net zo saai en druk als zijn titel."

Variety: "Een flashy, door Aziatische acteurs aangevoerd visual effects extravaganza, dat deze tweederangs held dezelfde over-the-top behandeling geeft als de Hulk en Thor gewoonlijk krijgen."

Slashfilm: "Een behoorlijk prima Marvel-film vol kinetische actie en met de beste 'schurk' van het Marvel Cinematic Universe tot nu toe."

NieuwsFilm

meest populair