Waarom Neo zich niets herinnert in 'The Matrix 4'

Waarom Neo zich niets herinnert in 'The Matrix 4'

De eerste beelden voorspellen een Neo gevangen in de Matrix.

Later dit jaar moet de vierde Matrix-film in de bioscopen verschijnen. Gisteren werd duidelijk dat deze door het leven zal gaan als The Matrix: Resurrections. Ook weten we dat de film een onwetende Neo a.k.a. Thomas Anderson (Keanu Reeves) zal laten zien.

Maar hoe kan het dat Neo, die in de eerdere drie films nog afrekende met de 'machines', niets meer weet. Hieronder enkele opties.

Neo toch niet dood?
Het lijkt er verdacht veel op dat Neo niet gestorven is aan het einde van The Matrix: Revolutions uit 2003 en dat hij door de 'machines' ergens naar toe gebracht is, zijn geheugen is gewist en weer is ingeplugd op de Matrix. Dat dit mogelijk is hoorden we via Cypher in The Matrix uit 1999.

Een andere optie is dat regisseur Lana Wachowski een heel ander concept introduceert. Het is namelijk opmerkelijk Yahya Abdul-Mateen II een jonge Morpheus speelt, terwijl Neo en Trinity (Carrie-Anne Moss) waarschijnlijk wel ouder zijn.

Resurrections staat gepland voor 16 december. Heb jij nog andere ideeën over hoe het kan dat Neo gewoon weer "Thomas Anderson" lijkt te zijn?

NieuwsFilm

meest populair