'Shang-Chi' heeft grote connecties met zowel het verleden als de toekomst van het Marvel-universum

'Shang-Chi' heeft grote connecties met zowel het verleden als de toekomst van het Marvel-universum

Shang-Chi doet het goed qua integratie met het MCU.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is de eerste Marvel Studios-film die zowel deel uitmaakt van Phase 4, als zich afspeelt in het tijdperk na Avengers: Endgame. Immers was Spider-Man: Far From Home het epiloog van de Infinity Saga en de laatste Phase 3-film.

Voor Shang-Chi geldt dat een verhaal verteld wordt dat grotendeels op zichzelf staat. We verkennen een heel nieuw onderdeel van het Marvel Cinematic Universe, een gebied dat nog niet eerder bekeken werd en ontmoeten heel nieuwe personages. Maar dat wil niet zeggen dat er geen connecties met andere MCu-films zijn.

Verleden en toekomst
Qua uitgangspunt is Shang-Chi al direct verbonden aan twee films uit Phase 1: Iron Man en Iron Man 3. De film zet de fouten van de Mandarin-twist uit Iron Man 3 recht en introduceert tegelijk de echte Ten Rings-organisatie op.

"De Ten Rings waren altijd al bedoeld als een organisatie die overal boven hing," vertelde Marvel-baas Kevin Feige over de connecties met het verleden. "Met de twist en Iron Man 3, hebben we altijd gezegd dat we daarmee niet bedoelden dat er geen echte leider van de Ten Rings was. Het betekende gewoon dat dit niet Trevor Slattery zou zijn."

Duidelijk is ook dat dit een rol gaat spelen in de toekomst van het Marvel-universum. "Belangrijk was dat we hiermee een nieuw Marvel-personage in het pantheon van helden introduceren," concludeerde Feige.

NieuwsFilm

meest populair