Dit wordt de box office van 'Shang-Chi': Flopt de Marvel-film of toch niet?

Dit wordt de box office van 'Shang-Chi': Flopt de Marvel-film of toch niet?

Shang-Chi lijkt het goed te gaan doen.

Er hangt veel af van het openingsweekend van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. De Marvel-film draait vanaf dit weekend in de bioscoop en is de eerste in de franchise met een voornamelijk Aziatische cast.

Bovendien is het voor Disney een belangrijke release. Ditmaal kiest men geen hybride release die ook op Disney+ plaatsvindt. In plaats daarvan moet de film exclusief in de bioscoop draaien. Maar verkoopt 'ie wel genoeg kaartjes?

Niet heel veel
Het lijkt erop dat de film in 4.200 Noord-Amerikaanse bioscopen gaat debuteren. Volgens de verwachtingen gaat het openingsweekend uitkomen op zo'n 45 tot 55 miljoen dollar. Optimistische schattingen gaan zelfs uit van 60 miljoen dollar. Verder wordt in de rest van de wereld nog zo'n 40 miljoen dollar verwacht.

Daarmee verbreekt de film het record van Halloween uit 2007, dat in het Labor Day-weekend 30,6 miljoen dollar opbracht. Maar het is de laagste opening ooit voor een Marvel Studios-film.

Het weekend valt daarmee behoorlijk tegen, maar gek is dat niet. Black Widow opende ook in de pandemie en bracht 80 miljoen dollar in het laatje tijdens het eerste weekend. Maar in die film werd de hoofdrol gespeeld door de bekende Scarlett Johansson, en deze film mist in dat opzicht wel een echte ster.

Bovendien is het personage Shang-Chi niet heel bekend. Voor Disney hangt er veel af van deze release. De vraag is of de film uiteindelijk wel voldoende opbrengt om de bioscooprelease van bijvoorbeeld Eternals te rechtvaardigen in november, of dat men kiest voor uitstel.

NieuwsFilm

meest populair