Negeert de nieuwe 'The Matrix'-film de bekritiseerde vervolgfilms?

Negeert de nieuwe 'The Matrix'-film de bekritiseerde vervolgfilms?

De nieuwe synopsis lijkt wat te verklappen.

Toen in 2003 de tweeluik The Matrix Reloaded / The Matrix Revolutions verscheen was er veel kritiek. Zeker de derde film zou nog maar weinig te maken hebben met het baanbrekende concept dat het origineel The Matrix in 1999 liet zien aan de wereld.

Deze week verscheen dan eindelijk de eerste trailer voor de vierde film The Matrix: Resurrections en de beelden leken de eerste film grotendeels te herhalen. Niet veel later verscheen de synopsis en deze lijkt nu iets te verklappen.

Negeert Resurrections de vervolgfilms?
In de synopsis valt het volgende te lezen: "The Matrix Resurrections is een voortzetting van het verhaal dat in de eerste Matrix-film is vastgelegd... 20 jaar na de eerste film is de franchise, die de popcultuur rond de eeuwwisseling hielp definiëren, terug voor een voortzetting en uitbreiding van de originele film."

In de tekst wordt meerdere keren verwezen naar de eerste film en zeker de tekst "een voortzetting en uitbreiding van de originele film" lijkt te zeggen dat Reloaded en Revolutions worden genegeerd.

Of dit ook zo is en of daar mogelijk ook een reden voor wordt gegeven, zal nog moeten blijken. Op 16 december dit jaar verschijnt de film van Lana Wachowski in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair