'The Matrix Resurrections' staat voor een paar heel grote uitdagingen

'The Matrix Resurrections' staat voor een paar heel grote uitdagingen

Het lijkt erop dat The Matrix Resurrections het nog zwaar krijgt.

Als een filmfranchise een nieuwe film vrijgeeft, enige decennia na het vorige deel, is dat altijd een risico. Kijk maar naar de ontvangst van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Maar voor The Matrix Resurrections geldt dat er unieke uitdagingen zijn.

De vierde film in de The Matrix-franchise is geregisseerd door Lana Wachowski en komt 17 jaar na de vorige film uit. De film brengt Neo en Trinity terug, maar bevat ook een heleboel nieuwe castleden met elk hun eigen nieuwe toevoegingen aan de franchise.

Weinig bekend
Er is weinig bekend over het verhaal. De trailer onthulde dat Neo weinig weet over zijn verleden en dat hij Trinity niet eens kent. Waar de film verder over gaat is niet helder, maar duidelijk is wel dat de uitdagingen groot zijn.

Vooropgesteld is het technisch moeilijk voor de film om de grenzen nog te verleggen. De eerste film wist in 1999 enorm hoge ogen te gooien met bullet time, waarin we de luchtrimpels zagen en om Neo heen konden draaien terwijl hij een storm van kogels ontweek.

Los daarvan werd The Matrix vrijgegeven in een tijd waarin het internet en computers nog lang niet bij iedereen in huis stonden. De concepten die centraal staan in de film zijn in dat opzicht verouderd. Om die reden lijkt de nieuwe film dan ook een paar nieuwe thema's te bekijken, waaronder onze verslaving aan onze technologie.

Het wordt ook interessant om te zien hoe The Matrix Resurrections omgaat met de blauwe pil en rode pil. Hoewel het toentertijd een interessant concept was, is het nu symbool komen te staan voor alt-right. Die misbruiken het en stellen dat mensen 'wakker' kunnen worden voor de 'waarheid' van de wereld. Een wereld van samenzweringen welteverstaan.

De vraag is dus hoe Lana Wachowski erin gaat slagen om de concepten uit te diepen op een manier die past bij de tijd. En hoe gaat ze innoveren zoals de voorgaande drie films deden? Hoe dan ook is het idee van een nieuwe The Matrix-film opwindend en kijken we daar enorm naar uit!

NieuwsFilm

meest populair