Ben Whishaw (Q) wil een homoseksuele Bond na Daniel Craig

Ben Whishaw (Q) wil een homoseksuele Bond na Daniel Craig

Hij heeft al een paar namen in gedachten.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal i.v.m. de nieuwe Bond. Noamie Harris, die al in meerdere Bond-films te zien is geweest als de bekende Moneypenny, zou graag Tom Hardy als opvolger van Daniel Craig zien. Nu deelt ook Q-acteur Ben Whishaw zijn mening.

Whishaw was voor de eerste keer te zien als Q in Skyfall en keerde terug voor zowel Spectre als No Time to Die. Hij zegt dat het vooral interessant zou zijn als de volgende 007 homoseksueel is.

Reactie
Zo begint de acteur door te zeggen: "Stel je voor dat hij openlijk gay zou zijn. Dat zou toch buitengewoon zijn? Dit is iets dat ik graag zou willen zien. Ik geloof namelijk echt dat we naar een wereld moeten streven waarin iedereen om het even welke rol kan spelen."

"Het zou dan ook geweldig zijn als iemands geaardheid er niet toe zou doen als het op rollen zoals die van James Bond aankomt. Dat zou pas op een echte vooruitgang wijzen! Maar we zullen wel zien wat er gebeurt. Ik vind het sowieso al fantastisch dat er de voorbije vijf à zes jaar veel veranderd is."

Namen
Whishaw heeft dan ook al twee (openlijk homoseksuele) acteurs in gedachten om Daniel Craig op te volgen als de beroemde geheimagent, namelijk Luke Evans (o.a. bekend van The Hobbit-trilogie) en Jonathan Bailey (van de serie Bridgerton).

Zo vervolgt Whishaw: "Ze lijken allebei in staat te zijn om de rol aan te kunnen en het zou perfect zijn, wie van de twee het ook zou worden. Ik vraag me wel af of ze bereid zouden zijn om James Bond te spelen. Het is namelijk niet alleen een veeleisende job, er komt ook enorm veel bij kijken omdat de rol je leven verandert".

Verandering
Eerder liet de acteur ook al weten dat de James Bond-franchise toe is aan een radicale verandering, maar dat niet iedereen daar een voorstander van zal zijn: "Er zullen altijd mensen zijn die bij het oude zweren, omdat ze fan zijn van de films".

''Ik denk echter dat je het personage en de traditie kan eren en tegelijk de franchise doen evolueren. Dat is ook nodig als je wil vermijden dat 007 een soort museumstuk wordt".

NieuwsFilm

meest populair