'No Time to Die'-regisseur wil ook 'Bond 26' maken

'No Time to Die'-regisseur wil ook 'Bond 26' maken

Cary Fukunaga heeft wel een idee.

Heel wat franchises schudden de boel achter de camera op met elk deel weer een nieuwe regisseur. Maar dat is gewoonlijk niet het geval bij James Bond-films. Een dozijn regisseurs heeft ten minste een film geregisseerd, maar heel wat hebben er meerdere gedaan.

Vijftien van de zestien eerste films werden door vier mensen gemaakt. En Sam Mendes was de eerste filmregisseur die twee Bond-films back-to-back maakte. Verder is Martin Campbell de enige die meer dan twee films maakte sinds 1989. Als No Time to Die-regisseur Cary Joji Fukunaga de kans krijgt, is hij de volgende die dat doet.

Goed verhaal
Fukunaga onthulde tegenover Slashfilm dat hij een idee heeft voor nog een deel in de franchise, mochten producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson hem vragen voor de reboot.

"Ik heb nog altijd een pitch die ik zou maken als ik het zou moeten rebooten. Dan heb ik het echt over een onbeschreven blad, een volledig nieuw begin. In september 2018 hoorde ik iedereen vertellen wat wel werkte, wat niet werkte, wat ze wilden en waar ze op hoopten. Dat moest ik proberen in een verhaal te veranderen," begon Fukunaga.

"Onvermijdelijk sluipen er dingen in die eerder gedaan zijn, verhalen die niet werkten, maar je zoekt echt naar zaken die passen begrijp je? Het voelt voor mij een beetje als overgebleven meubels. Het kwam uit die meetings in september en ging door tot we de opnames afrondden."

NieuwsFilm

meest populair