Jennifer Lawrence wil 25 miljoen dollar voor rol in nieuwe komediefilm

De actrice maakt haar nieuwe film 'No Hard Feelings' met 'The Office'-producent Gene Stupnitsky.

Jeffrey Kouters 13 oktober 2021 15:06 in Algemeen
Sony heeft de rechten bemachtigd voor No Hard Feelings, een nieuwe komediefilm van The Office-producent Gene Stupnitsky. Jennifer Lawrence gaat de hoofdrol spelen en heeft daarvoor een gigantisch contract getekend.

Hollywood probeerde de afgelopen weken massaal de rechten te verkrijgen van No Hard Feelings. Het project werd verkocht als totaalpakket met Stupnitsky als regisseur en Lawrence als hoofdrolspeelster.

Vanwege de hoge salariseisen van Lawrence - de actrice wilde 25 miljoen hebben voor haar betrokkenheid - haakten de streamingdiensten al snel af. Sony won de rechten dus uiteindelijk.

Het verhaal moet zich afspelen in het New Yorkse plaatsje Montauk. Er wordt van gezegd dat het qua toon enigszins overeen zal komen met Risky Business (een film uit 1983 met Tom Cruise) en Bad Teacher (een komediefilm uit 2011 die mede geschreven is door Stupnitsky).

Gene Stupnitsky levered twee jaar geleden zijn regiedebuut Good Boys af.

Bestbetaalde actrice
Lawrence en haar team zijn een kei in het uitonderhandelen van haar vergoedingen. Zo kreeg de actrice 20 miljoen op haar rekening gestort voor haar rol in Passengers en harkte ze 25 miljoen binnen voor haar aandeel in Don't Look Up, een film van Adam McKay die in december op Netflix verschijnt.

Tussen augustus 2015 en 2016 kwamen haar totaalinkomsten boven de 45 miljoen dollar uit.

Hoewel dergelijke bedragen wellicht ongekend groot klinken, zijn het salarissen die Hollywoodstudio's maar al te graag willen betalen voor een topactrice als Lawrence. Ze is immers erg populair en ontzettend getalenteerd.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Overlord

Avatar

Zo'n hoog salaris betalen voor een acteur of actrice in een comedy is belachelijk. Niet de eerste keer dat Sony zich daarmee in de vingers snijdt. How do you know is daar (oa) een mooi voorbeeld van

Daanminator

Avatar

Overrated actrice die misschien net 10.00 mag verdienen (per jaar)

Gigan72

Avatar

Ik vind haar een slechte actrice.
25 miljoen slaat echt helemaal nergens op.

David Mills

Avatar

Prima actrice maar 25 miljoen is wel teveel. Zij heeft niet de starpower zoals Di Caprio die extra mensen naar de bioscoop trekt.

Pronk47

Avatar

Eigenlijk valt het nog wel mee als deze lijst van Forbes er bij halt
https://grazia.nl/artikel/309664/dit-zijn-de-best-betaalde-actrices-ter-wereld

Monojaxx

Avatar

Een hoop commentaar hierboven. De meeste van jullie kijken vast graag voetbal, vinden jullie die bedragen die betaalt worden voor voetballers dan wel normaal?

Sunspot

Avatar

Vind haar helemaal niet bijzonder, gewoon standaard actrice

milo007

Avatar

@monojaxx
Persoonlijk heb ik geen enkel probleem met voetballers die voor gigantische bedragen getransfereerd worden of miljoenen aan inkomsten hebben. Hoe belachelijk die bedragen soms ook mogen zijn (200mil voor Neymar). De voetbalindustrie kan het zich permiteren door de hoge inkomsten en de filmstudio's waarschijnlijk ook. In de boksindustrie zijn zo'n bedragen ook schering en inslag. Maar het probleem bij deze situatie ligt volgens mij bij het feit dat de gemiddelde comedy prent zo'n 30-40 mil kost. Dus dat Jennifer daarvan al minstens zo'n 65 procent krijgt. Het is gwn een riant bedrag voor een comedy.

Mav Damian

Avatar

Jennifer Lawrence is een van de best betaalde actrices en heeft een groot naam in Hollywood. Niet meer dan normaal.

Luizelgespuizel

Avatar

Ze moeten wel heel vertrouwen hebben in deze film. In komedies zijn vaak de rollen juist zo inwisselbaar als wat. Uitzonderingen daargelaten maar laatste jaren is alles inwisselbaar. Cast van Hangover was ook inwisselbaar op misschien Zach na.

Heb overigens niks met voetbal. Maar naar 22 mannen kijken die achter een bal aanrennen en daarna verafgood worden is sowieso ver van mijn bed show.

Buiten dat, Lawrence is goede actrice. Zou alleen nooit zoveel geld over hebben voor haar in komedie rol. Zal waarschijnlijk een romantische komedie zijn waar altijd veel geld aan verdient. Zie NL filmindustrie waar in principe geen enkel ander genre geld opbrengt.

Artificialis

Avatar

25 miljoen voor een rol in een comedyfilm. Dat is op zichzelf al een grap. Jennifer Lawrence is een prima actrice hoor, maar dit soort bedragen staan niet in verhouding tot haar talent.

Monojaxx "vinden jullie die bedragen die betaalt worden voor voetballers dan wel normaal?"

Zeker niet. Miljoenen betalen voor volwassenen die hun kindertijd nadoen door buiten een potje voetbal te spelen gaat mijn verstand te boven.

Deweb

Avatar

Goede actrice die vrij normaal overkomt, maar zoals meer acteurs en actrices en mensen (voetballers bijvoorbeeld) een bizar bedrag. Je koopt er natuurlijk ook een naam mee voor op de poster, maar toch. Geef dat geld voor een deel aan de crew en minder betaalde acteurs. Die zijn misschien wel belangrijker, want zonder crew of tegenspelers is een film meestal niets.

centr1no

Avatar

milo007 " de gemiddelde comedy prent zo'n 30-40 mil kost. Dus dat Jennifer daarvan al minstens zo'n 65 procent krijgt."
Al kost de film 60 miljoen en gooien ze er nog eens 40 miljoen bij voor marketing dan zal de studio nog steeds verwachten minimaal gelijk te spelen.

Lawrence is wel een zeer bekende naam maar vooral dankzij de mainstream succesjes The Hunger Games en X-Men films. Met de kleinere films trekt ze niet echt publiek en zelfs Passengers met een zeer populaire Chris Pratt was geen hit.

Overlord

Avatar

Die 25 miljoen voor Lawrence vindt ik niet zozeer het probleem, maar meer het genre film. Bij komedie is meermaals bewezen dat veel betalen voor een acteur/actrice zeer slecht af kan lopen financieel. Voor bijvoorbeeld een nieuwe Hungergames achtige film zou dat al een ander verhaal zijn.

Lurking metafan

Avatar

Ik vind haar wel een toffe actrice plus een geweldig persoon, natuurlijk grappig. Zoveel van haar interviews en live optredens zijn vaak hilarisch om te zien, ze heeft een geweldig gevoel voor humor.
Tenminste, dat was jaren geleden zo, hopelijk heeft te lang in de Hollywood scene rondhangen haar niet te onverschillig gemaakt.

Wt betreft het geld, het is veel, maar dat geldt ook voor andere acteurs en actrices die tientallen miljoenen krijgen.
Voor de acteurs/actrices die het binnen weten te slepen: goed gedaan, joh.
Voor de filmmaatschappijen die het ervoor over hebben: tja, het is een investering, dus altijd een risico, als je denkt dat het de meerwaarde oplevert, ga je gang.

Zelfde bij sporters etc.

NieuwsFilm

meest populair