Jennifer Lawrence wil 25 miljoen dollar voor rol in nieuwe komediefilm

Jennifer Lawrence wil 25 miljoen dollar voor rol in nieuwe komediefilm

De actrice maakt haar nieuwe film 'No Hard Feelings' met 'The Office'-producent Gene Stupnitsky.

Sony heeft de rechten bemachtigd voor No Hard Feelings, een nieuwe komediefilm van The Office-producent Gene Stupnitsky. Jennifer Lawrence gaat de hoofdrol spelen en heeft daarvoor een gigantisch contract getekend.

Hollywood probeerde de afgelopen weken massaal de rechten te verkrijgen van No Hard Feelings. Het project werd verkocht als totaalpakket met Stupnitsky als regisseur en Lawrence als hoofdrolspeelster.

Vanwege de hoge salariseisen van Lawrence - de actrice wilde 25 miljoen hebben voor haar betrokkenheid - haakten de streamingdiensten al snel af. Sony won de rechten dus uiteindelijk.

Het verhaal moet zich afspelen in het New Yorkse plaatsje Montauk. Er wordt van gezegd dat het qua toon enigszins overeen zal komen met Risky Business (een film uit 1983 met Tom Cruise) en Bad Teacher (een komediefilm uit 2011 die mede geschreven is door Stupnitsky).

Gene Stupnitsky levered twee jaar geleden zijn regiedebuut Good Boys af.

Bestbetaalde actrice
Lawrence en haar team zijn een kei in het uitonderhandelen van haar vergoedingen. Zo kreeg de actrice 20 miljoen op haar rekening gestort voor haar rol in Passengers en harkte ze 25 miljoen binnen voor haar aandeel in Don't Look Up, een film van Adam McKay die in december op Netflix verschijnt.

Tussen augustus 2015 en 2016 kwamen haar totaalinkomsten boven de 45 miljoen dollar uit.

Hoewel dergelijke bedragen wellicht ongekend groot klinken, zijn het salarissen die Hollywoodstudio's maar al te graag willen betalen voor een topactrice als Lawrence. Ze is immers erg populair en ontzettend getalenteerd.

NieuwsFilm

meest populair