Ontvangst 'Eternals' ten opzichte van andere MCU-films

Ontvangst 'Eternals' ten opzichte van andere MCU-films

Scoort de film echt zo mager?

De Marvel-film Eternals is de 26e in de reeks die voorlopig nog niet tot een einde gaat komen. De film is de derde in Phase 4 na Black Widow en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. De eerste recensies verschenen gisteren online en het lijkt erop dat de ontvangst toch wat zwakker is dan waarschijnlijk verwacht door Marvel Studios.

Eternals van Chloé Zhao wordt door Marvel namelijk afgeschilderd als een nieuwe hoogtepunt in de franchise, maar de score van 75% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes is voor een film in het Marvel Cinematic Universe niet bepaald denderend.

Laag op de lader
Als we kijken naar de ontvangst van alle films in het MCU, dan zijn er op basis van de huidige Tomatometer-score slechts drie films die zwakker scoorden. Dit zijn Thor: The Dark World (2013) met 66%, The Incredible Hulk (2008) met 67% en Iron Man 2 (2010) met 72%.

Uiteraard kan de score nog stijgen (en dalen) aangezien er op dit moment nog maar 48 recensies zijn opgenomen. Bij een Marvel-film zijn dat er uiteindelijk al snel zo'n 400 in totaal. Daarnaast is het uiteraard ook nog zo dat het gemiddelde cijfer (nu een 6.3/10) iets zegt, en wie weet scoort de film juist wel enorm sterk onder het publiek.



NieuwsFilm

meest populair