Grootse scène in 'Avengers: Endgame' was uitbuiting volgens testpubliek

De eerste A-Force scène werd afgeschoten na testronde.

Bram de Groot 27 October 2021 13:05 in Algemeen
De films Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame waren groots van opzet en zeker Endgame had een aantal enorm grootse scènes met groepen superhelden bij elkaar.

Een van de opvallendste scènes tijdens het eindgevecht was de team-up van een hele reeks vrouwelijke superhelden. De scène was al niet bij iedereen een favoriet, maar nu blijkt dat de eerste versie van de "A-Force"-scène werd al afgeschoten door het testpubliek.

Girl Power ook afgeschoten tijdens testvertoning
In het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe wordt duidelijk dat het testpubliek de eerste versie van de scène al teveel een "uitbuiting" vond.

"Toen we begonnen met het testen van de film, was er een beetje bezorgdheid dat die scène teveel als uitbuiting van de situatie zou overkomen. Gaan mensen zoiets zeggen van: 'Oh, je gebruikt die scène alleen maar om de scène te kunnen laten zien. Heeft het eigenlijk iets toe te voegen aan de rest van het verhaal?' Dat was altijd een zorg in ons achterhoofd."

Klaarblijkelijk werd de scène dus aangepast na de testvertoning, maar nog altijd zijn er mensen die de scène maar niks vonden.

In de scène zagen we Brie Larsons Captain Marvel, Tessa Thompsons Valkyrie, Gwyneth Paltrows Pepper Potts, Letitia Wrights Shuri, Zoe Saldana's Gamora, Pom Klementieffs Mantis, Danai Gurira's Okoye, Evangeline Lilly's Wasp, Elizabeth Olsens Wanda Maximoff en Karen Gillans Nebula een moment samenkomen in een soort money shot.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jamal M

Avatar

Leuk scène die natuurlijk op voorhand bedacht is, maar het schaad de film niet, leuk stukje van een paar seconden. Stoer en leuk gedaan, het stoorde totaal niet!

GreenHornet

Avatar

Het was zeker leuk, maar het had veel eerder in de Franchise naar boven moeten komen.
Zoals in de 1ste Avengers met Black Widow the only woman.

RogueWon

Avatar

Eens met Jamal M.

PRIME

Avatar

Hé ik heb dit boek besteld maar ik wil graag nog een beetje verrast worden door wat erin staat

centr1no

Avatar

Dat hele eindgevecht was vreselijk en die specifieke scene stak er boven uit.
Dat het allemaal toch fanta is wil niet zeggen dat er ongestraft dat soort idiote dingen gedaan kunnen worden die in 1 keer de hele immersie breken.

Coola

Avatar

Slechtste scène van het MCU

Decepticon

Avatar

Ben het met Coola eens.
En dan alsnog die geforceerde scene gebruiken, hoe dom en naïef ben je dan. Want volgens mij is die scene helemaal niet aangepast. Het schaadt de film inderdaad niet maar deed inderdaad ook niks voor het verhaal.
Zelfs vriendinnen van mij vonden het ook niks en veel te geforceerd.

NieuwsFilm

meest populair