'Eternals' belandt op bedenkelijke Rotten Tomatoes-score

'Eternals' belandt op bedenkelijke Rotten Tomatoes-score

De film van Marvel Studios doet het niet goed bij de critici.

Het gaat steeds minder met de ontvangst van Eternals, het nieuwste hoofdstuk in het Marvel Cinematic Universe. De ontvangstcijfers van de film van regisseur Chloé Zhao worden met de dag minder en nu blijkt dat de film - op het moment van schrijven - op 59% staat op Rotten Tomatoes.

En die score is uniek in de franchise. Nog niet eerder wist een film of serie van Marvel Studios "Rotten" te scoren op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Thor: The Dark World (2013) scoorde met 66 procent tot op heden het zwakst.


Publieksscore mogelijk anders
Uiteraard kan het publiek er heel anders denken. Een film als Black Panther (2018) scoorde een prachtige 96% op de Tomatometer, maar een mindere 79% als Audience Score. Ook tussen het ontvangst van Captain Marvel (2019) zit een groot verschil tussen critici (79%) en publiek (45%), evenals bij Black Widow (79% vs. 91%).

Het gemiddelde cijfer staat nu op een 6.00 / 10 en de critics consensus luidt als volgt: "Eternals is een ambitieus superhelden-epos dat iets vaker swingt in gaat dan dat het tegenvalt. Eternals brengt het MCU naar intrigerende - en soms verwarrende - nieuwe richtingen." Er zijn nu bijna 120 recensies geteld, er komen er nog minimaal 200 bij.

Vanaf aankomende woensdag zie je Eternals in de Nederlandse bioscopen. Hieronder de nieuwe poster voor de film.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair