'Transformers' redde populaire moment 'Iron Man'

'Transformers' redde populaire moment 'Iron Man'

Wat hebben de twee franchises met elkaar te maken?

Het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe onthult heel wat fascinerende details over het opbouwen van de filmfranchise door Marvel Studios. Zo lezen we ook over de wijze waarop Transformers van invloed was op Iron Man, de film die uiteindelijk zo succesvol was dat men een hele franchise kon bouwen.

In het boek lezen we dat regisseur Jon Favreau bepaalde aspecten van Transformers meenam als het aankomt op visuele effecten. Dat hielp hem een van de meest memorabele momenten in de film te redden.

Hoe Transformers uiteindelijk hielp
Favreau vertelde: "Dat ik Transformers zag was heel erg behulpzaam. Ik zag namelijk hoe goed ILM was in het maken van harde oppervlaktes. Ik was eindelijk overtuigd dat je bepaalde materialen realistisch na kan bootsen."

Zo kon Favreau uiteindelijk de scène waarin Tony Stark voor het eerst het rood-gouden pak aandoet bewaren in de film. Dat terwijl die eerst op het rijtje stond om wegens budgettaire redenen geschrapt te worden.

"Ik zei: 'Kijk, Transformers levert zoveel geld op, en draait alleen maar om dingen die transformeren. En wij snijden het weg. We doen het net als Superman [: The Movie], waarin we hem een telefooncel binnen zien stappen, zijn shirt open zien trekken en ineens vliegt hij", aldus Favreau.

NieuwsFilm

meest populair