Waar het 'Marvel Cinematic Universe' vandaan komt

Waar het 'Marvel Cinematic Universe' vandaan komt

Kevin Feige onthult de herkomst van deze verzamelnaam.

Deze week verscheen de 26e film in het Marvel Cinematic Universe, de veruit succesvolste filmfranchise tot op heden. De reeks startte in 2008 met Iron Man en het is moeilijk voor te stellen dat de reeks eindigt. De films en tegenwoordig ook series worden over het algemeen goed ontvangen en zeker veel bekeken door de vele fans.

In het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe laat Marvel Studios-baas Kevin Feige weten hoe hij bij de verzamelnaam kwam. Het blijkt dat de aftercreditscène (zie onder) van The Incredible Hulk, met Tony Stark (Robert Downey Jr.) en General Ross (William Hurt) een belangrijke rol speelde, staat vermeld in het boek.

"Ik wilde dat mensen begrepen dat het iets unieks was dat we aan het doen waren. Dit zijn individuele films met hun eigen franchises, en ze vallen onder de paraplu van een gedeelde continuïteit, wat nog niet eerder was gedaan," legt Feige uit in het boek.

Nog veel Marvel Cinematic Universe onderweg!
Dit jaar kregen we al drie bioscoopfilms en op Disney+ drie series en een animatieserie, en je mag tegenwoordig ook de films in Sony's Spider-Man Universe gaan meerekenen. De tweede Venom-film is ook gelinkt aan het MCU.

Dit jaar krijgen we nog een Marvel/Disney+ serie (Hawkeye) en een bioscoopfilm (Spider-Man: No Way Home). Daarna verschijnen er elk jaar zo'n vier bioscoopfilms en vijf Disney+ series in het MCU en nog een of twee films in het SSMU.



NieuwsFilm

meest populair