Fun Fact: Op dit spuuglelijke diepzeewezen is de Xenomorph uit 'Alien' gebaseerd

Fun Fact: Op dit spuuglelijke diepzeewezen is de Xenomorph uit 'Alien' gebaseerd

Wie van de twee is enger?

Heb je wel eens gehoord van de hondshaai? En dan de diepzee adder versie daarvan? Maak hieronder kennis met het angstaanjagende zeedier uit de verre dieptes van onze oceanen.

Het beest heeft uitschuifbare kaken om zijn prooi binnen te halen. Compleet met een rubberachtige zwarte huid, lijkt hij eerder op een mini-buitenaards wezen dan op iets dat in de zee wordt gevonden en hierdoor was hij een grote inspiratiebron voor de makers van Alien.

Bekijk de afbeelding
Hoewel het succes van Ridley Scott's ruimtehorror uit 1979 vooral wordt toegeschreven aan een geweldig script, sterke acteerprestaties en nagelbijtende spanningsopbouw, is de Xenomorph misschien wel het belangrijkste element die zich al snel vestigde als een van de meest legendarische filmmonsters uit de geschiedenis.

Van gedachte tot concept
Ontstaan in de creatieve geest van H.R. Giger, werd de Xenomorph ontwikkeld door de Zwitserse kunstenaar voor het witte doek, met vooruitstekende kaken en zuurachtig bloed om het een doodenge tegenstander te maken voor de bemanning van de Nostromo.

Ondanks dat diens ontwerp in de loop der jaren vele transformaties heeft ondergaan, blijft de originele, parasitaire entiteit toch de beroemdste.

NieuwsFilm

meest populair