Carrièremissers: Shaquille O'Neal als John Coffey in 'The Green Mile'

Carrièremissers: Shaquille O'Neal als John Coffey in 'The Green Mile'

Maar of het dan ook een Oscar had opgeleverd...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag is het de beurt aan Shaquille O'Neal.

De boomlange reus mag dan alom geprezen worden als één van de beste basketbalspelers die de NBA ooit heeft gekend, het is ook eerlijk om te zeggen dat zijn acteer-CV vaak nogal wat te wensen overliet.

Als hij zichzelf speelt of opduikt in een klein cameo'tje (Scary Movie 4) is hij prima te verteren, maar zodra hij probeert te 'spelen' (Kazaam, Steel) worden zijn beperkingen op dat gebied pijnlijk duidelijk.

Alleen daarom al is het fijn om te horen dat hij de rol van paranormale gevangene John Coffey in The Green Mile (1999) afwees, hoewel je je kunt afvragen wat de makers bezielde hem überhaupt te vragen?

Moeilijk voor te stellen
Uiteindelijk bracht Michael Clarke Duncan een prestatie met emotie en kwetsbaarheid en dit leverde hem een jaar later geheel terecht een Academy Award nominatie voor 'Beste Mannelijke Bijrol' op.

De 49-jarige O'Neal had er waarschijnlijk iets veel luchtigers van gemaakt, maar wilde geen Zuid-Afrikaanse gevangene spelen tijdens de slavernij. Hij geeft wel sportief toe dat hij geen moment spijt heeft van de beslissing om te weigeren, zeker niet toen hij de performance van Clarke Duncan zag.

NieuwsFilm

meest populair