After-credit-scenes 'Ghostbusters: Afterlife' zetten iets heel interessants op

After-credit-scenes 'Ghostbusters: Afterlife' zetten iets heel interessants op

Niet verder lezen als je de film zonder voorkennis wilt zien...

Attentie: Dit artikel bevat uiteraard SPOILERS!

Deze week is dan eindelijk Ghostbusters: Afterlife in de bioscopen te zien en helaas is de ontvangst onder fans nogal gemengd nadat eerder ook al de critici niet bepaald enthousiast waren.

Fans hadden gehoopt op een echte voortzetting van het originele verhaal en kregen dat, maar kennelijk iets iets TE veel leunend op nostalgie.

Echter heeft dat de makers er natuurlijk niet van weerhouden om traditioneel wat scènes aan de aftiteling toe te voegen en deze lijken toch weer een behoorlijke opening naar toekomstige sequels op te zetten.

Niet één, maar twee
De mid-credit-scene herenigt Peter Venkman (Bill Murray) met Dana Barrett (Sigourney Weaver) voor een ontroerende reproductie van een scène uit de eerste film. Het paar doet de parapsychologische test van de ESP-kaart, waarbij Dana zich realiseert dat Peter al die tijd vals speelde.

Maar hét grote vervolg komt in de post-credits-scene. Hier brengt Winston Zeddmore (Ernie Hudson) de ECTO-1 terug naar de iconische brandweerkazerne in Manhattan die vroeger dienst deed als basis.

Het is er verlaten en stoffig, hoewel er nog steeds een sprankje leven blijkt te zijn, omdat de insluitingseenheid onheilspellend rood knippert. En dat is merkwaardig, vooral omdat Raymond Stantz (Dan Aykroyd) eerder in de film zegt dat de locatie nu een Starbucks is. Kennelijk een vergissing dus.

Bekijk ook ons FilmTotaal-interview met regisseur Jason Reitman.

NieuwsFilm

meest populair