Netflix gaat een film maken over de 'Gorillaz' band

Netflix gaat een film maken over de 'Gorillaz' band

Frontman Damon Albarn heeft dit in een interview met Apple Music bevestigd.

In een recent interview heeft Gorillaz Frontman Damon Albarn laten weten dat de band samenwerkt met Netflix om een avondvullende Gorillaz-film te maken. De ideeën voor een film waren al langere tijd aanwezig en de band wil daar nu echt mee aan de slag gaan.

Damon geeft aan dan in oktober 2020 de band contracten heeft getekend met Netflix, en dat ze zijn begonnen met het schrijven van scripts.

Abstracte animatiefilm
Volgens Albarn is het maken van een abstracte geanimeerde film een nogal groot risico voor een filmstudio. Abstracte animatiefilms zijn namelijk duur om te maken.

Volgens hem zal de animatie van hun opkomende film het publiek laten denken aan Studio Ghibli. Verder gaf hij niet meer details over het filmproject dat Netflix zelf nog niet officieel heeft aangekondigd.

Gorillaz
Gorillaz is een virtuele band die in 1998 werd opgericht door singer-songwriter Damon Albarn en artiest Jamie Hewlett. De band is onder andere befaamd geworden door zijn geanimeerde leden.

Deze verschenen met hun eigen fictieve universum in zowel 2D- als CG-animatie dat gepresenteerd wordt met muziekvideo's. De muziek is gebruikt in veel grote films, waaronder Trolls en How to Lose a Guy in 10 Days.

NieuwsFilm

meest populair