Eerste aflevering 'Hawkeye' zorgt voor continuïteitsfout in 'The Avengers' [SPOILER]

Een oplettende fan zag het...

Arjen Rooseboom 28 november 2021 15:46 in Algemeen
Marvels nieuwste serie Hawkeye is nu te zien op Disney+ en draait voor de openingsscène van de eerste aflevering de klok terug om te onthullen dat Kate Bishop (Hailee Steinfeld) al deel uitmaakt van het MCU sinds The Avengers uit 2012.

In de sequentie zien we een jonge Kate met haar moeder in diens ouderlijk huis in New York, midden in de spectaculaire 'battle for New York' uit de eerste team-up-film.

De scène duurt een paar minuten en toont ons haar perspectief op deze levensveranderende gebeurtenis voor haar als personage en het MCU in het algemeen, maar maakt tegelijkertijd een lelijke continuïteitsfout.

S T A R K
Het gaat om de beroemde 'Stark Tower'. Tijdens het gevecht met Loki breken de S, T, R en K af wat leidt tot de onthulling van alleen nog de A, waardoor de 'Avengers Tower' wordt geboren. Het was een leuk detail.

Wie het zich goed kan herinneren, weet misschien dat de K als eerste naar de grond gaat. In Hawkeye zien we echter een shot van Kate Bishop die omhoog kijkt naar 'Stark Tower' in de nasleep van de aanval, met zowel de A als de K intact. Dit alles werd opgemerkt door een Reddit-gebruiker die een screenshot maakte welke je hieronder kunt bekijken:


Eerlijk gezegd is dit natuurlijk geen berucht "koffiekopje in Game Of Thrones" achtige puinhoop en sommigen van jullie zullen het wel weer mierenn**ken noemen, maar ergens is het toch wel slordig voor een grote studio.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

David Mills

Avatar

Ik heb mij ook goed vermaakt met de eerste twee afleveringen van Hawkeye. Het is nog vroeg maar na 2 afleveringen vind ik dit de beste marvel serie tot nu toe.

RogueWon

Avatar

Ik heb verrassend genoeg erg genoten van de eerste twee afleveringen. Twee zeer vermakelijke episodes met iets te veel focus op de 'nieuwe' Hawkeye, maar voor de rest niks op aan te merken. Leuk dat ze veel inspiratie halen uit de Fraction/Aja Hawkeye zoals Pizza Dog en Tracksuit Mafia (Bro!). Ik kijk ook erg uit naar Echo. En de Kerstsfeer stoort me totaal niet.

Monojaxx

Avatar

Misschien is dit wel een scène uit een ander universum, waar het dus net iets anders is gegaan dan het universum uit de Avengers film. Opgelost!

NieuwsFilm

meest populair