Zorro krijgt nieuwe gemoderniseerde speelfilm met sci-fi elementen

Zorro krijgt nieuwe gemoderniseerde speelfilm met sci-fi elementen

Afwachten maar hoe dit gaat uitpakken...

Het is alweer zestien jaar geleden sinds we de gemaskerde burgerwacht Zorro voor het laatst in live-action zagen, toen Martin Campbell met Antonio Banderas een ondermaats vervolg maakte op de The Mask of Zorro (1998), getiteld The Legend of Zorro.

In de tussentijd zijn er talloze pogingen gedaan om het iconische personage te heruitvinden, onder andere met Robert Rodriguez en Sofía Vergara die een televisieserie gingen ontwikkelen voor NBC.

Nu kondigt Deadline aan dat er aan een nieuwe speelfilm wordt gewerkt die de boel (uiteraard) moet gaan rebooten met Alex Rivera aan het roer om zowel te gaan schrijven als te gaan regisseren.

De voorlopige werktitel is Z0rr0 (bewust met twee nullen) en de eerste outline zal fans misschien niet direct enthousiast maken, maar klinkt opzich interessant genoeg om te wachten wat het zal opleveren:

Het lijkt een sociaal politieke cyberpunk-actiethriller te worden
Het verhaal draait om de jonge, ongedocumenteerde hacker Oscar de la Vega. Gevangen in een samenzwering die zowel zijn familie als de wereld in het algemeen bedreigt, wordt hij ook gedwongen om te gaan met een louche regeringseenheid die zijn moeder aanviel in een verleden dat grenscontrole en bewaking bevat om de huidige tijd waarin we leven te weerspiegelen.

NieuwsFilm

meest populair