Drama: 22-jarige 'Beasts of the Southern Wild'-actrice doodgeschoten

Drama: 22-jarige 'Beasts of the Southern Wild'-actrice doodgeschoten

Afgelopen weekend overleed de actrice Jonshel Alexander.

Jonshel Alexander wist in 2021 hoge ogen te gooien in de film Beasts of the Southern Wild. De laatste jaren hebben we nog maar weinig vernomen van de actrice. Nu is er zeer triest nieuws over Alexander. Afgelopen weekend werd ze namelijk doodgeschoten.

De actrice was afgelopen weekend op stap en zat in een auto met een man, toen iemand het vuur op ze openende. Alexander was op slag dood, terwijl de man, wiens naam niet bekend is gemaakt, zelf gewond naar het ziekenhuis reed, waar hij op dit moment nog verblijft.

Glansrol
Op 12-jarige leeftijd wist Alexander een van de hoofdrollen te bemachtigen in Beasts of the Southern Wild, waarin ze Joy speelt. De film deed het erg sterk en werd dan ook goed onthaald. Zo won de Beasts of the Southern Wild o.a. de prestigieuze Grand Jury Prize tijdens het Sundance Film Festival. De film werd eveneens genomineerd voor 4 Oscars, waaronder die voor beste film.

Meer dan 4000 mensen probeerden de hoofdrol te bemachtigen en kwamen opdagen voor de audities, waaronder Alexander. Helaas was de actrice was al te oud voor de hoofdrol, aangezien regisseur Benth Zeitlin iemand zocht rond 6 jaar oud. Hij was echter zo onder de indruk van Alexander dat hij haar nog een belangrijke rol gaf, namelijk die van Joy.

Slachtoffer
Naar verluidt was Alexander gewoon op de verkeerde plek op het verkeerde moment, aangezien het gerucht de ronde doet dat de aanvaller, die nog steeds op vrije voeten is, het op de man en niet op de jonge actrice had gemunt. Jonshel Alexander werd slechts 22 jaar oud.

NieuwsFilm

meest populair