Einde verhaal voor 'Kingsman'-franchise? 'The King's Man' op weg naar slecht openingsweekend

Einde verhaal voor 'Kingsman'-franchise? 'The King's Man' op weg naar slecht openingsweekend

Het ziet er niet rooskleurig uit voor The King's Man.

No Time to Die liet zien dat de box office nog springlevend is (met een verdienste van 756 miljoen dollar aan de wereldwijde box office. Maar een soortgelijke film lijkt niet te gaan slagen.

Box Office Pro heeft vandaag bekend gemaakt dat The King's Man bepaald geen goed box office debuut lijkt te beleven. De film gaat richting 10 tot 15 miljoen dollar in de Verenigde Staten, en zou uiteindelijk eindigen op een totaal van tussen de 35 en 55 miljoen dollar.

Pijnlijke prestaties
De vorige twee films in de Kingsman-franchise presteerden ongeveer gelijk, met allebei meer dan 100 miljoen dollar aan de Amerikaanse box office. En wereldwijd kwamen ze op 414 en 410 miljoen dollar. Prima prestaties, maar het lijkt erop dat prequelfilm The King's Man er niet toe in staat zal zijn dat te evenaren.

Waarom de film zo slecht aan het tracken is, is moeilijk te zeggen. Maar wellicht komt het omdat de film het op moet nemen tegen Spider-Man: No Way Home en The Matrix Resurrections. Dat zijn twee films die mikken op ongeveer dezelfde demografie.

Overigens zou The King's Man het wellicht nog beter kunnen doen op streamingdienst Disney+. Naar verluidt gaat de film daar 45 dagen na de bioscooprelease al op debuteren. Wellicht dat de franchise het daar heel goed gaat doen.

NieuwsFilm

meest populair