'The Batman', 'Downton Abbey' en 'The Lost City of D' en meer: dit zijn de films van maart 2022

'The Batman', 'Downton Abbey' en 'The Lost City of D' en meer: dit zijn de films van maart 2022

Dat wordt een leuke maand met Robert Pattinson eindelijk als Batman.

De komende dagen blikken we vooruit op welke films je de rest van dit jaar in de bioscoop kunt verwachten. We gaan verder met maart 2022.

Deze maand zie je eindelijk Robert Pattinson zijn DCEU-debuut maken in The Batman. Maar dat niet alleen: fans van de Downton Abbey-franchise hebben ook echt iets om naar uit te kijken en de maand brengt ons ook nog de opvallende film The Lost City of D met een behoorlijk prima cast.

The Batman (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matt Reeves | Cast: Andy Serkis, Peter Sarsgaard, Jeffrey Wright, Robert Pattinson | Releasedatum: 3 maart
Het jaar van verkiezingen in Gotham City. Potentiële kandidaten voor het burgemeesterschap worden één voor één omgebracht door een mysterieus figuur dat bij elk van hen een raadsel achterlaat, geadresseerd aan de Batman. Het wordt vervolgens Batmans missie om te achterhalen wie deze schurk is.

The Devil's Light (2022)
Regie: Daniel Stamm | Cast: Virginia Madsen, Colin Salmon, Ben Cross | Releasedatum: 3 maart
Zuster Ann gelooft dat het uitvoeren van exorcismen haar roeping is, ondanks dat het historisch gezien zo is dat alleen priesters en niet de nonnen dit mochten doen. Als een professor haar speciale gave voelt, mag ze als eerste non leren hoe het ritueel werkt, maar haar ziel raakt al snel in gevaar door de bedreiging van gevaarlijke demonen.

Turning Red (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Domee Shi | Cast: Rosalie Chiang, Sandra Oh, Sasha Roiz, James Hong | Releasedatum: 10 maart
Disney en Pixars Turning Red focust zich op Mei Lee (Rosalie Chiang), een zelfverzekerd, ietwat onhandig 13-jarig meisje, die in tweestrijd staat tussen haar moeders plichtsgetrouwe dochter blijven en de chaos volgen van jongvolwassen zijn. Haar beschermende, zo niet enigszins verstikkende moeder, Ming (Sandra Oh), is nooit ver van haar dochter verwijderd - een lastige realiteit voor de tiener. En alsof de veranderingen in haar interesses, relaties en lichaam niet genoeg zijn, verandert ze wanneer ze te opgewonden raakt (wat praktisch Altijd is), plotseling, 'poef' in een gigantische rode panda!

Downton Abbey: A New Era (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Simon Curtis | Cast: Laura Haddock, Maggie Smith, Michelle Dockery, Joanne Froggatt | Releasedatum: 17 maart
De geliefde acteurs uit de eerste film keren terug en de nieuwe cast bestaat uit o.a.Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West. Het script is geschreven door Downton creator en Academy-Award® winnaar Julian Fellowes. Downton Abbey: A New Era wordt geregisseerd door Simon Curtis (My Week with Marilyn).

Lost City of D (2022)
Regie: Aaron Nee, Adam Nee | Cast: Brad Pitt, Sandra Bullock, Daniel Radcliffe, Channing Tatum | Releasedatum: 25 maart
De teruggetrokken levende schrijfster van romantische boeken gaat op een boekentour samen met haar cover model. De twee komen terecht in een poging tot ontvoering en belanden daardoor in een groots avontuur in de jungle.

En verder
The Auschwitz Report (1 maart)
Violence of Action (18 maart)
Cow (22 maart)
Drive My Car (24 maart)
Red Rocket (24 maart)
Vortex (31 maart)

NieuwsFilm

meest populair