Carrièremissers: Henry Cavill als Edward Cullen in 'Twilight'

Carrièremissers: Henry Cavill als Edward Cullen in 'Twilight'

Had hij dan ook een relatie met Kristen Stewart gekregen?

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag is het de beurt aan Henry Cavill.

Voordat de acteur doorbrak als DC's Superman met Man Of Steel in 2013, stond hij bekend als de eeuwige tweede keus voor hoofdrollen.

Zo werd hij al eerder overwogen voor de rode cape in Superman Returns, maar verloor toen van Brandon Routh. Hij kwam eveneens in aanmerking voor James Bond, maar dit werd Daniel Craig.

Bijna vampier
Een personage dat voor hem een gegarandeerde overwinning leek, was Edward Cullen, de broeierige hoofdvampier uit The Twilight Saga.

Auteur Stephenie Meyer wilde hem koste wat het kost hebben. Helaas(?) had de studio het laatste woord en omdat Cavill ten tijde al 24 jaar oud was (terwijl Edward 17 moest lijken), werd Robert Pattinson gecast.

Zelfs een poll op Meyers website om fans te laten kiezen (Cavill eerste, Pattinson tweede), deed de hoge heren niet van gedachten veranderen.

Cavill heeft misschien een kogel ontweken met het mislopen, aangezien Pattinson door fans vaak nog steeds wordt gezien als die "Twilight Guy" ondanks zijn latere Indie-successen en naderende debuut als Batman.

Cavill zelf lijkt geen wrok te koesteren over het verliezen van de rol. Sterker nog, Superman werd hij uiteindelijk alsnog en de kans dat dit met James Bond gaat gebeuren, blijft voorlopig ook reëel.

NieuwsFilm

meest populair