Dit zijn de 10 beste films van 2021 volgens toonaangevende filmclub

Dit zijn de 10 beste films van 2021 volgens toonaangevende filmclub

Het toplijstje van het American Film Institute.

Het is weer december en dat betekent dat heel wat partijen hun top tien-lijstjes gaan presenteren. Een van de eerste lijstjes die online is verschenen komt van het American Film Institute en de complete lijst kun je hieronder zien.

In de lijst staan verschillende soorten film. De scifi-film Dune is de enige echte blockbuster, al zijn Don't Look Up van Adam McKay, West Side Story van Steven Spielberg en Nightmare Alley van Guillermo del Toro ook grotere titels.

Top 10 films American Film Institute

1. CODA van Sian Heder

2. Don't Look Up van Adam McKay

3. Dune van Denis Villeneuve

4. King Richard van Reinaldo Marcus Green

5. Licorice Pizza van Paul Thomas Anderson

6. Nightmare Alley van Guillermo del Toro

7. The Power of the Dog van Jane Campion

8. Tick, tick... BOOM! van Lin-Manuel Miranda

9. The Tragedy of Macbeth van Joel Coen

10. West Side Story van Steven Spielberg


De nummer één film CODA en dat is een remake van de Franse film La Famille Bélier uit 2014, geregisseerd door Éric Lartigau. De dramafilm verscheen eerder dit jaar op Apple TV+.


CODA gaat over een dove familie die een visserijbedrijf heeft. De 17 jarige Ruby is het enige horende familielid en helpt haar dove ouders en broer met het bedrijf. Op de middelbare school sluit ze zich aan bij de koorclub, waar ze zich aangetrokken voelt tot haar duetpartner en een passie voor zingen vindt. Haar koordirigent moedigt haar aan om een ​​muziekschool te overwegen. Ze moet beslissen tussen het helpen van haar familie of het nastreven van haar eigen doelen.

NieuwsFilm

meest populair