Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss sprongen 20 keer(!) van een flat voor 'The Matrix 4'

Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss sprongen 20 keer(!) van een flat voor 'The Matrix 4'

Niks met computeranimaties, gewoon 20 keer opnemen...

In de recent uitgekomen trailers voor The Matrix Resurrections zagen we hoe Keanu Reeves' Neo en Carrie-Anne Moss' Trinity uit een gebouw sprongen terwijl zij elkaars handen vasthouden.

Tijdens een interview in 'The Late Show With Stephen Colbert' werd Reeves door de gastheer gevraagd naar de gekste stunt van de film. De acteur wreef in zijn handen en zei: "Uit een gebouw springen".

Reeves legde verder uit dat de flat ongeveer 46 verdiepingen (ruim 120 meter) hoog was en dat hij en Moss maar liefst 20 keer de jump waagden in meerdere takes over 2 dagen vanwege het ochtendlicht.

Op de vraag waarom dit echt gebeurde en niet via digitale technieken, was zijn antwoord: "Omdat het Lana Wachowski is en het is The Matrix. Je hebt natuurlijk licht nodig en het zo echt mogelijk laten lijken".

Nog steeds hartkloppingen
Uiteraard waren er wel veiligheidsmaatregelen genomen en hingen hij en Moss aan stevige kabels bij het uitvoeren. Toch ging het hart van Reeves regelmatig sneller kloppen, ondanks al zijn ervaring in actiefranchises.

NieuwsFilm

meest populair