Knettergekke Steven Spielberg wilde Jeff Goldblum bijna schrappen uit 'Jurassic Park'

Knettergekke Steven Spielberg wilde Jeff Goldblum bijna schrappen uit 'Jurassic Park'

Nota bene één van de leukste personages...

De bijdehante Ian Malcolm van Jeff Goldblum was een populair kleurrijk personage in Jurassic Park (1993) en kreeg mede daardoor een centrale rol in opvolger The Lost World (1997).

Maar nu blijkt dat regisseur Steven Spielberg lange tijd heeft overwogen om Malcolm helemaal uit de film te verwijderen omdat hij het verhaal TE luchtig maakte en TE veel samensmolt met de Alan Grant van Sam Neill.

"Tijdens onze eerste ontmoeting zei Steven: 'Weet je, ik heb genoten van wat je hebt gedaan. Maar er is een huidige consensus en een factie in mijn groep die denkt dat het script zich nog een beetje moet ontwikkelen en dat we je personage er beter uit kunnen halen'. Serieus".

"Ik had echt zoiets van: 'Oh werkelijk'? [lacht] Toen heb ik een kleine pitch gemaakt, op mijn manier, helemaal uit mijn hoofd. Niet dat die hem op enige wijze beïnvloedde, maar gelukkig heeft het de film gehaald".

Zeker gelukkig!
De 69-jarige acteur heeft inmiddels meer dan 130 acteercredits op zijn CV, maar de beroemdste rol is toch wel die van de vlotte, halverwege shirtloze wetenschapper uit de kaskraker over een rampzalig dinosauruspark.

De liefde van fans voor het personage is enorm (gezien de hoeveelheid memes die op het internet rondgaan). Hij voegde wat persoonlijkheid en eigenzinnigheid toe aan wat anders waarschijnlijk een ietwat droge en rechttoe rechtaan sciencefictionthriller zou zijn geweest.

Mede daardoor gaan we Goldblum's Malcolm weer terugzien in toekomstige delen. Na Jurassic World: Fallen Kingdom volgend jaar in Jurassic World: Dominion naast die andere twee veteranen, Neill en Laura Dern.

NieuwsFilm

meest populair