Carrièremissers: Harrison Ford als schurk in 'Mission: Impossible: Ghost Protocol'

Carrièremissers: Harrison Ford als schurk in 'Mission: Impossible: Ghost Protocol'

Maar Tom Cruise was tegen...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag is het de beurt aan Harrison Ford.

De acteur stond in 2010 namelijk hoog bovenaan het lijstje om de antagonist te worden in Mission: Impossible - Ghost Protocol.

Opmerkelijk is dat het uiteindelijk niet Ford was die afhaakte, maar hoofdrolspeler en producent Tom Cruise die de casting blokkeerde.

Het betreft hier de rol van terrorist Kurt Hendricks die in het eindproduct werd gespeeld door wijlen Michael Nyqvist. Het gesprek over Ford vond plaats in de periode dat er nog plannen lagen om Ethan Hunt van Cruise (die volgens de studio qua roem op zijn retour was) met pensioen te laten gaan en te vervangen door Jeremy Renner.

Dit is (zoals we drie succesvolle delen later weten) voorlopig nog lang niet aan de orde, want Cruise bleek nog steeds de absolute ster van de franchise en zowel deel 7 als 8 zijn inmiddels in aantocht.

Was leuk geweest
Mede producent J.J. Abrams wilde de casting van Ford zoveel mogelijk geheim houden en hem als verrassing laten opduiken in de climax.

Hoewel Cruise persoonlijk niets tegen Ford heeft en het geweldig had gevonden om het scherm met hem te delen, dacht hij dat het publiek waarschijnlijk niet wilde zien "hoe hij Indiana Jones in elkaar mept".

NieuwsFilm

meest populair