Is 'The Matrix Resurrections' beter of slechter dan 'Reloaded' en 'Revolutions'?

Is 'The Matrix Resurrections' beter of slechter dan 'Reloaded' en 'Revolutions'?

Het woord is vanaf nu aan het wereldwijde publiek.

Vandaag zouden de diehard Nederlandse Matrix-fans naar The Matrix Resurrections kunnen gaan. Dit gaat helaas niet door, maar we weten nu wel hoe de film ervoor staat bij de recensenten. Gisteren verschenen de eerste recensies online.

Als we kijken naar het Rotten Tomatoes-percentage en het bijhorende ontvangstcijfer dan kunnen we de film ook vergelijken met de cijfers van de eerdere films, dan krijgen we een indicatie van hoeveel beter de film is dan de vervolgfilms The Matrix Reloaded en Revolutions.

Resurrections vs. de originele trilogie
Hieronder de cijfers bij elkaar en daaruit kunnen we concluderen dat Resurrections eerder het niveau behaalt van Reloaded dan de twee andere films, zowel wat betreft het Tomatometer-percentage als de gemiddelde beoordeling.


1. The Matrix - 88% (7.80/10)

2. The Matrix Reloaded - 73% (6.80/10)

3. The Matrix Resurrections - 70% (6.50/10)*

1. The Matrix Revolutions - 35% (5.30/10)

* Op het moment van schrijven

Uiteraard is het woord nu aan het wereldwijde bioscooppubliek. De vermoedelijk $100 - 150 miljoen kostende scifi-actiefilm is een R-rated film en de film verschijnt ook op HBO Max. Dit zorgt ervoor dat de opbrengst zeker geen Spider-Man: No Way Home-niveau gaat behalen. De kans is zelfs groot dat No Way Home in het tweede weekend meer ophaalt dan Resurrections



NieuwsFilm

meest populair