Na 'Die Hard' een nieuwe discussie: Is 'Iron Man 3' een Kerstfilm?

Na 'Die Hard' een nieuwe discussie: Is 'Iron Man 3' een Kerstfilm?

Tijd voor een andere titel om over te discussiëren...

Laten we nou voor eens en altijd eens ophouden met de vraag of Die Hard een Kerstfilm is, want het is een Kerstfilm, klaar! Maar om jullie toch bezig te houden, is hier het volgende vraagstuk.

Met Hawkeye die de feestdagen van 2021 inluidt en de Guardians of the Galaxy Holiday Special op Disney+ in 2022, lijkt het erop dat Marvel Studios officieel zijn intrede doet in het Kerstseizoen.

Maar dit zijn niet de eerste titels die zich afspelen rond 'the most wonderful time of the year'. Fans die snakken naar een beetje Kerstsfeer, vermengd met superhelden en zware actiescènes, is het misschien de moeite waard om Iron Man Three uit 2013 nog eens op te zetten.

Geen centraal thema, wel aanwezig op de achtergrond
De openingsflashback speelt zich namelijk af op oudejaarsavond 1999 en het algemene tijdsbestek van het verhaal in het heden speelt zich af rond de feestdagen met de finale letterlijk op Kerstavond.

Is dit een integraal onderdeel van de plot? Niet noodzakelijk. Biedt het een grappige actiescène als Tony Stark (Robert Downey Jr.) tijdens hevige sneeuwval vecht tegen een horde vijanden? Absoluut.

Dus hoewel het misschien niet een traditionele Kerstfilm is, vindt hij officieel plaats tijdens de Kerstdagen, dus is dat voor jullie voldoende excuus om de titel toe te voegen aan een eindejaarsmarathon?

NieuwsFilm

meest populair