In deze volgorde moet je 'The Matrix', 'The Animatrix' en de games bekijken

In deze volgorde moet je 'The Matrix', 'The Animatrix' en de games bekijken

Dit is de optimale voorbereiding op The Matrix Resurrections.

In de Verenigde Staten draait The Matrix Resurrections in de bioscoop. Tot nu toe verschenen in de franchise verder drie feature films, en was er de verzameling (geanimeerde) films The Animatrix. En dan zijn er nog de games die ook tot het canon behoren.

Het kan dus ingewikkeld zijn om een goed beeld te hebben bij het complete canon van de franchise en de chronologische kijkvolgorde. Maar wees gerust: wij zetten 'm voor je op een rij.

De The Matrix-kijkvolgorde
Hieronder de chronologische volgorde:

The Animatrix: The Second Renaissance, Part I and II: Speelt zich halverwege de 21ste eeuw af en focust zich op de gebeurtenissen in de Machine War. Het verhaal wordt verteld door The Instructor, op basis van de Zion Archives.
The Animatrix: A Detective Story: Volgt een detective genaamd Ash die een telefoontje krijgt om onderzoek te doen naar een hacker die Trinity heet. De film speelt zich kort voor The Matrix af.
The Matrix: De eerste film in de franchise, speelt zich in het jaar 2199 af en laat zien hoe Thomas Anderson door een ondergronds verzet uit de Matrix gehaald wordt om te helpen vechten tegen de onderdrukking van de mensheid door machines.
The Animatrix: Kid's Story: We volgen een knul in de Matrix die droomt over Neo, en probeert uit te vogelen of de dromen kloppen.
The Animatrix: Final Flight of the Osiris: Deze inleiding op de game Enter the Matrix en de film The Matrix Reloaded is het verhaal van het schip de Osiris, dat probeert Sentinels uit de weg te blijven en te voorkomen dat de laatste stad van de mensheid, Zion, verwoest wordt.
Enter the Matrix: Deze game loopt parallel aan The Matrix Reloaded.
The Matrix Reloaded: Speelt zich zes maanden na The Matrix af.
The Matrix Revolutions: Pikt de draad direct na Reloaded op.
The Matrix: Path of Neo: Loopt gelijk met de drie films, vanaf het moment dat Morpheus de pillen aanbiedt.
The Matrix Online: Draait om een race om fragmenten van The One te verzamelen na de gebeurtenissen in Revolutions.
The Animatrix: Beyond: Focust zich op een groep tieners in Japan die glitches in de Matrix vinden en die uitbuiten voor hun eigen vermaak.
The Matrix: Resurrections: Speelt zich zestig jaar na Revolutions af en zet de saga van Neo voort.

En dan zijn er nog...
The Animatrix: World Record: Speelt zich op een niet-specifiek moment in de tijdlijn af.
The Animatrix: Matriculated: Moeilijk te plaatsen, doordat de gebeurtenissen niet accuraat te verbinden zijn aan de rest van de franchise.
The Animatrix: Program: Dat geldt ook voor deze short.

NieuwsFilm

meest populair