'The Batman' staat snel online

'The Batman' staat snel online

Warner Bros. bevestigd datum voor HBO Max.

Begin maart verschijnt The Batman in de wereldwijde bioscoopzalen. De films van Warner Bros. zullen in 2022 niet meer direct op HBO Max verschijnen en dus langere tijd exclusief op het witte doek te zien zijn. Dit geldt ook voor de nieuwe Batman-film.

In gesprek met Vox's Recode liet WarnerMedia CEO Jason Kilar weten dat The Batman 45 dagen exclusief op het witte doek wordt vertoond. Op de 46e dag dan zet HBO Max de superheldenfilm van regisseur Matt Reeves online.

"Denk terug aan wanneer films op HBO zouden verschijnen, dat is acht tot negen maanden na de bioscooppremière. The Batman zal op dag 46 verschijnen op HBO Max," zei Kilar. "Dat is een enorme verandering ten opzichte van hoe het ervoor stond in 2018, 2017, 2016."

Kortere exclusieve bioscoopvertoning
De films van Warner Bros. worden in 2022 ten minste 45 dagen exclusief in de bioscopen vertoond. Dat is ruim zes weken. Dit kan soms dus langer zijn. Met The Batman kiest WarnerMedia er dus voor de film daarna gelijk op HBO Max te laten zetten.

De superheldenfilm met onder meer Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Paul Dano en Jeffrey Wright zal op 19 april 2022 online komen. Kilar gaf aan dat die strategie ook wordt gevolgd voor de grote DC-films Black Adam en The Flash.

Als we kijken naar Aquaman uit 2019. Die DC-film haalde in het zevende weekend in Noord-Amerika nog een redelijke $4,9 miljoen op en stond daarmee op de vierde stek in de Box Office Top 10. Wel is het zo dat er toen al $323,6 miljoen was opgehaald van de uiteindelijke $335,0 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair