Waarom zit het iconische groene filter niet over 'The Matrix Resurrections'?

Waarom zit het iconische groene filter niet over 'The Matrix Resurrections'?

Een crewlid geeft antwoord...

Vlak voordat The Matrix Resurrections bij ons in de bioscoop zou verschijnen, ging de boel weer op slot en moeten we weer wachten om te zien wat het vierde deel in de franchise gaat brengen.

Degenen die de trailer bekeken hebben, weten inmiddels dat de film een merkbaar breder spectrum bevat in termen van het kleurenpalet ten opzichte van de drie eerdere afleveringen uit 1999/2003.

Want het blijkt dat de nieuwste inzending een goede reden heeft om het zogenaamde "groene filter" te laten vallen dat bijvoorbeeld in de sequels Reloaded en Revolutions nog zo prominent aanwezig was.

Toen was het zo, nu niet langer
Cinematograaf Daniele Massaccesi gaf uitleg tegenover SlashFilm, want aangezien computers tegenwoordig niet meer zo groen zijn, moest het uiterlijk van de kunstmatige simulatiewereld ook veranderen:

"In het begin was de computer een zwart scherm met een knipperend lampje en verder was alles groen met weinig andere kleuren. Maar 20 jaar later is alles verder ontwikkeld, dus gaf het ons ook weer de kans om wat nieuws te creëren".

De uitleg is volkomen logisch als je bedenkt hoe ver in de toekomst The Matrix Resurrections plaatsvindt in vergelijking met de originele trilogie.

NieuwsFilm

meest populair