Politiek correcte The Guardian cancelt 'Person of the Year'-award na winst J.K. Rowling

Politiek correcte The Guardian cancelt 'Person of the Year'-award na winst J.K. Rowling

Een poll werd offline gehaald...

Je hoeft niet op het internet te wonen om te weten dat J.K. Rowling haar imago de afgelopen jaren niet bepaald een plezier heeft gedaan.

De Harry Potter-auteur, ooit geliefd vanwege het schenken van de beroemde boeken over de tovenaarsleerling, is herhaaldelijk onder vuur komen te liggen voor opmerkingen die gezien worden als 'diep transfobisch'.

Rowling houdt echter haar rug recht en weigert excuses te maken. Dit lijken veel mensen te waarderen, aangezien ze nog steeds op veel steun kan rekenen van een grote groep aanhangers.

Daar hadden de deugmensen niet op gerekend
Toevallig was een poll van het Britse The Guardian een uitlaatklep om die steun te tonen. De poll vroeg lezers namelijk om op hun 'Persoon van het Jaar' te stemmen en wat bleek? Rowling kwam als beste uit de bus.

Niet lang daarna werd de poll opgeheven en tot op de dag van vandaag heeft The Guardian nog steeds niet officieel de winnaar bekend gemaakt.

Een woordvoerder geeft aan dat het niks met Rowling te maken heeft, maar daar denkt de gemiddelde Twitteraar toch echt heel anders over:







NieuwsFilm

meest populair