Zijn er plannen voor meer 'The Matrix'-films? De producent geeft antwoord

Zijn er plannen voor meer 'The Matrix'-films? De producent geeft antwoord

The Matrix Resurrections lijkt voorlopig de enige.

De release van The Matrix Revolutions in 2003 voelde als het einde van de Matrix-franchise. Daarom was het zo verrassend voor het publiek dat co-regisseur Lana Wachowski terug keerde voor een vierde film, The Matrix Resurrections.

De gebeurtenissen in The Matrix Resurrections laten de deur open voor meer verhalen om te vertellen. Maar wat producent James McTeigue betreft, is er niemand die kijkt naar een mogelijk vervolg, een prequel of zelfs een compleet nieuwe trilogie.

Niet meer van maken
"Ik denk dat op dit moment, het gewoon de film is die je gezien hebt. We hebben geen prequel in gedachten. We hebben geen vervolg in gedachten. We denken ook niet aan een nieuwe trilogie," deelde McTeigue recent met Collider.

"Maar ik denk dat de film ook werkt waar het helemaal aan het voorstellingsvermogen van het publiek is. Wat is er in die 60 jaar gebeurd voordat ze Neo er weer uit halen? Als je Neo en Trinity aan het eind ziet, wat gaan ze dan veranderen? Het is nu de wereld in gebracht en voorlopig niet aan ons."

Dat "voorlopig" maakt het natuurlijk geen definitief antwoord en betekent ook dat er uiteindelijk meer mogelijk zou kunnen zijn.

NieuwsFilm

meest populair