Droom jij van een vervolg op 'The Matrix Resurrections'? Droom lekker verder

De opbrengsten zijn redelijk, maar niet genoeg...

Arjen Rooseboom 8 januari 2022 16:04 in Algemeen
In de aanloop naar de release van The Matrix Resurrections waren er veel geruchten dat dit het eerste deel in een nieuwe trilogie zou zijn, maar de tegenvallende box-office resultaten hebben hier waarschijnlijk vroegtijdig een einde aan gemaakt.

Binnen een maand tijd heeft de vierde film, onder leiding van dit keer alleen Lana Wachowski, slechts $107 miljoen dollar opgebracht op een gerapporteerd budget van bijna $200 miljoen dollar.

Een gelijktijdige verschijning op HBO Max heeft wel voor een boost gezorgd, aangezien hij onlangs in de Top-5 van 'best bekeken titels' stond, maar exacte kijkcijfers zijn niet bekend gemaakt.

Vage toekomst
Hoofdrolspeler Keanu Reeves (Neo) had slechts een deal voor één project getekend, wat een vrij goede indicatie is dat een vervolg nooit zeker zou zijn. De zware meta-verhaallijn bleek ook verdeeldheid te zaaien, maar het opende wel de deur voor verdere verkenning.

Er waren zelfs geruchten dat men een spin-off wilde maken rondom het personage Bugs van Jessica Henwick. Hoe dan ook, momenteel is er niks in ontwikkeling en het is afwachten of stuido Warner Bros. ooit nog iets van plan is of de franchise in zijn huidige vorm laat rusten.

NieuwsFilm