Ben Affleck vond Batman en 'Justice League' afschuwelijk en dat heeft grote gevolgen

Ben Affleck vond Batman en 'Justice League' afschuwelijk en dat heeft grote gevolgen

Dit zijn de redenen waarom hij The Batman niet regisseerde.

Het mag duidelijk zijn dat het huwelijk tussen Ben Affleck en het DC Extended Universe niet is geworden wat het had kunnen zijn. De acteur had alleen hoofdrollen in Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League, terwijl hij ook in The Batman te zien moest zijn. Hij zou de film zelfs regisseren.

"Het was echt Justice League dat voor mij het dieptepunt was," vertelde Affleck aan de LA Times toen hem werd gevraagd naar zijn beslissing om de cape van Batman op te hangen.

"Dat was een slechte ervaring vanwege een samenloop van dingen: mijn eigen leven, mijn scheiding, te veel weg zijn, de niet passende agenda's en vervolgens Zacks persoonlijke tragedie en de reshoots. Het was gewoon de slechtste ervaring. Het was verschrikkelijk. Het was alles wat ik hier niet leuk aan vond. Dat werd het moment waarop ik zei: 'Ik doe dit niet meer.' Het gaat niet eens over, dat Justice League zo slecht was."

Dus ook geen regie The Batman
"Ik keek ernaar en dacht: 'Ik ga hier niet blij mee zijn. De persoon die dit doet, moet er dol op zijn.' Je moet dit soort dingen altijd te willen doen, en ik had het waarschijnlijk graag gedaan toen ik 32 was of zoiets," zei Affleck. "Maar het was het punt waarop ik begon te beseffen dat het 't niet waard was."

De acteur gaf ook aan dat hij blij was dat hij zijn keuze had gemaakt. "Ik voelde me daardoor meer op mijn gemak." Dit jaar neemt hij in The Flash afscheid van de franchise.

NieuwsFilm

meest populair