Carrièremissers: Paul Verhoeven voor 'Star Wars VI: Return of the Jedi'

Hij had gewoon niet zijn hele CV moeten laten zien...

Arjen Rooseboom 11 januari 2022 07:05 in Featured
In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag is het de beurt aan regisseur Paul Verhoeven.

Want 'onze' Paul had ooit, begin jaren '80, serieus bijna aan het roer gestaan van Return of the Jedi. Dit triviaatje komt op verzoek van (en dus met dank aan) gebruiker Blockbuster.

Verhoeven was kandidaat, omdat hij in Nederland net een waanzinnig succes had geboekt met Soldaat van Oranje, welke internationale aandacht trok toen hij werd genomineerd voor een Golden Globe.

Helaas
Het ging echter mis toen ook zijn volgende project aan Lucasfilm werd getoond, het controversiële Spetters. Het preutse Amerika kon nog helemaal niet omgaan met een overdaad aan seks, naakt, expliciet geweld en meer shockerende thema's waarna Verhoeven niks meer terug hoorde.

Maar gelukkig hoeven we niet te treuren, want hij vertrok later alsnog naar Hollywood en bracht het publiek toppers als Flesh & Blood, RoboCop, Total Recall, Basic Instinct en Starship Troopers.

Maar toch best jammer, want hoe gaaf was het geweest als één van onze beste filmregisseurs hiermee zijn Amerikaanse debuut had gemaakt?

NieuwsFilm