Dit is de enige blockbuster-rol waarvoor Nicolas Cage nog een uitzondering wil maken

En laat deze nou toevallig net in ontwikkeling zijn...

Arjen Rooseboom 18 januari 2022 22:30 in Algemeen
Acteur Nicolas Cage gaf eerder een verklaring waarom hij nooit meer in grote blockbusters wil verschijnen en die reden is zowel persoonlijk als professioneel. Hier kleeft echter één nadeel aan.

En dat is namelijk dat Cage daardoor nooit meer dé hoofdrol zal kunnen spelen waar hij zijn hele carrière al stiekem van heeft gedroomd.

Het betref hier de rol van Kapitein Nemo in Jules Verne's 20.000 Leagues Under the Sea. Het verhaal is in het verleden talloze keren bewerkt voor film en televisie en nieuwe projecten zijn alweer in ontwikkeling.

Tijdens een interview met 'Awards Watch' lichtte Cage zijn keuze toe: "Ik heb het altijd leuk gevonden om Captain Nemo van '20.000 Leagues Under the Sea' te spelen, omdat mijn eerste liefde de oceaan was. Dit is dan ook het enige telefoontje wat ik opneem als een studio belt".

Er liggen kansen
Disney+ heeft momenteel de serie Nautilus in de maak, maar een geplaagde bioscoopfilm (met ooit David Fincher aan het roer) ligt stil, dus wellicht dat deze met een naam als Cage weer kan opleven?

NieuwsFilm